Oldal kiválasztása

Ha lehet jól mérni, akkor lehet rosszúl is. Megboldogúlt kamasz iskolás éveimben tanultunk mindenféle mérésről és mérési hibáról is. Azt akkor még nem gondoltam, hogy van rosszinulatú mérés is, ami természetesen hibás. A leírt eset természetesen megtörtént…

 

Ásvány anyag tartalom ozmózis membrán után.

A PurePro gyár ozmózis víztisztító választékának a csúcsát képviseli a PurePro 800DF, ami a gyár tartály  nélküli, átfolyós rendszerű ozmózis víztisztítója. A vizet tehát valós időben szűri, nem tárolja azt víztisztírtályban (vagy puffertartályban). Ezt a tulajadonságát a 2 darab 200 GPD-s kapacitású (tehát összesen 400 GPD) párhuzamosan kötött ozmózis membránnak köszönheti, amit extra erős nyomásrásegítő motorral táplálnak. Természetesen az ozmózis membránok elött a megszokott 3 lépcsős előszűrő egységek helyezkednek el, a membránok után pedig aktívszenes utószűrő is növeli a víztisztító szűrési biztonságát. Az esetünkben szereplő víztisztítónál fel volt még szerelve egy ásványi anyag visszasózó egység is.

Egy szép napon kedves vásárlónkat meglátogatta egy amúgy porszívókat áruló, de sajnos víztisztító berendezésekkel is „foglalkozó” ügynök aki egy „L”-el kezdődő és LUX-al végződő cégnél van alkalmazásban, vagy alválalkozóként, vagy tudom is én. Ha már vitte a LUX porszívóhoz a porzsákot (vagy tudom is én, hogy mit) akkor hirtelen rámér a víztisztítónk (azaz a vásárló víztisztítója) TDS értékére. Ebből a mérésből ugyanis következtetni lehet az ozmózis membránok álapotára és arra, hogy mikor kell azokat lecserélni. Ennek a cégnek az ügynökeitől megszokhattuk a fantasztikus prezentációs képességet, de azt nem, hogy ennyire nem értenek ahhoz amit csinálnak, esetünkben mérnek.

Gondolom a mindenféle értékesítési tréninget elvégzett értékesítő szaktárs gerincet nem növesztett, ugyanis ásványi anyag visszasózó egység után mérte meg a tisztított vizet, úgy, hogy az elötte nem lett kiengedve. Tapsztalt egy 110-es TDS értéket, majd rávágta, hogy ez „SZAR”. Elnézést, de a vásárló élőszóval ezt a vízminőség és ozmózis membrán álapotot határozta meg rövid idő után.

 

Mire gondolt a költő?

Esetünkben a nagy kérdés, hogy a „kedves” hozzáértő szaktárs (LUX üzletkötő) mennyi pénzt akart még feleslegesen lehuzni szerencsétlen vásárlóról. Évekkel ezelött amikor harcos kedvemben voltam, merészeltem leírni és kivesézni a LUX víztisztító berendezésnek árúsított hibrid valamit, ami szűrt víz minőségében és biztonságában meg sem közelíti az alap ozmózis víztisztítónkat egy faramuci By-pass szelep miatt ami visszakeveri az előszűrt vizet az ozmózis vízhez. Tulajdonképpen ennyi a lényeg. Persze jött a parasztvakítás, hogy ásványi anyagok, meg egyebek. Ebbe most nem mennék bele. Általános iskola 5. osztályában tanulhatott volna olyanokat a szaktárs amiket nem tanulta meg, ezért nyomja a hülye marketing dumát. (Nem a marketing dumával van baj, csak azzal, amikor nincsen tény és realitás a háta mögött. Csak a duma…)

Most nem mennék bele ennek az emberi oldalába, de számomra aggályos, hogy vannak még olyan emberek, akik valamilyen szinten víztisztítással foglalakoznak és ennyire csak a lehúzásra, le merem írni, a vásárló megpumpolására élezik ki értékesítési kommunikációjukat.

 

Tehát a hiba a következő volt:

Ezt remélem egyszer majd elolvassa egy érintett és talán tanul belöle (ha megengedi az egója). Tehát kedves „szaktárs” így csináld legközelebb ha „segíteni akarsz” a vásárlónak:

  1. Vedd le az ásványi anyag visszasózó egységet.
  2. Engedd meg a vizet kb. 10 másodpercig.
  3. Használd a TDS mérődet, de ne csalj!

Ebben a bejegyzésemben nem a LUX cég értékesítési és kommunikációs eljárását mutattam be, csupán egy üzletkötőjükről számoltam be. Kérem, amennyiben lehetőségük van, teszteljék le a „szaktársak” tudását és tudni akarását, hogy ne tudják olyan kétségbeesett helyzetbe hozni a vásárlót, amit mi láttunk az arcán. Ez a víztisztítási ágazatnak sem jó, hogy ilyen emberek vannak a rendszerben. Nem szeretnénk továbbá céges harcokba belemenni, hogy miért téveszti meg és vezeti félre szándékosan a vásárlonkat egy LUX-os üzletkötő. És akkor még nem mentem bele abba a helyzet korántsem etikus részébe…

 

error: Content is protected !!