Benjamin Franklin írta még 1789-ben, hogy “Semmi sem biztos a világon, csak a halál és az adó.” Ez az örök érvényű kijelentés hogyan kapcsolódik a háztartási ivóvíztisztáshoz és ezen is belül az ozmózis víztisztító berendezésekhez? Ebből a bejegyzésünkből kiderül.

Hányszor hallotta már azt, hogy ELVILEG, vagy azt, hogy SEMMI SEM BIZTOS? Részemről kimondottan viszolygok az ilyen közhelyektől, és az elmélet és gyakorlat kettéválasztásártól. Teszem azt azért, mert már csak azzal, hogy ezt a két dolgot megkülönböztetjük, meg is hazudtoljuk az állításunkat, vagy legalább is elismerjük, hogy nem teljesen vagyunk biztosak a kijelentésünkben. Tehát, nem vállalunk érte felelősséget. Persze néha ebből a szempontból megalkuvók vagyunk mi is, hiszen a rendelkezésünkre álló adatok és információk alapján kell ajánlásokat és gépleírásokat készítenünk. És mi van akkor, ha ezek a források tévednek? Akkor nyilvánvalóan nem 100%-ig megfelelő a tájékoztatásunk.

Minden iparág dolgozik valamiféle hibaszázalékkal. Kezdve az autóipart a postán át a gyógyszeriparig. Ugye hallhattunk ezekkel az eléggé meghatározó iparágakról és arról is, hogy nincsen 100%-os teljesítés. Persze egy tökéletes világban ez másként lenne, de akkor meg nem kellene víztisztító berendezés otthonra. Egy tökéletes világban sok mindenre nem lenne szükség, de állnaivitás azt hinnünk, hogy ilyen világban élünk.

 

Nocsak, nocsak!

Tavaly a Volkswagen minap a Mitsubishi és a Fiat is elismerte, hogy mégsem olyanok az egyes adatok, mint amilyennek állították hosszú, hosszú, hosszú éveken át. Ennek feltételezhetően meglesznek a következményei, hiszen az emberek nagy része nem szereti, ha nem mondanak igazat neki. Ez csak a jéghegy csúcsa! Kíváncsian várjuk, hogy még mennyi autógyártó fogja elismerni (vagy bevallani), hogy nagyon sok ideje hazudott…

Emlékszik még amikor neves svájci kutatócsoport (mert ha már kutatócsoport, akkor legyen már svájci) bizonyította be, hogy a dohányzásnak semmi köze a tüdőrákhoz? Aztán meg tudjuk, hogy mi az igazság. MOST MÁR! Persze nem lehet minden felelősséget a “szakemberekre” hárítani, hiszen józan paraszti ésszel is sejthető, hogy például a dohányzás nem egészséges. Ilyen például az is, ha a kocsimba több éve az átlagos értékekénél eltérő adatokat tapasztalok, az nem feltétlen csak a vezetési stílusom számlájára írható. Érdekesnek tartom ezeket a dolgokat szembeállítani, a háztartási ivóvíztisztítással kapcsolatos előítéletekkel, hiszen arról köztudott, hogy értelmetlen pénzkidobás. Mégpedig azért, mert a vezetékes ivóvizet nem kell tisztítani, hiszen már megtisztították a központi víztisztító telepen. Tehát sarlatánság ez az egész víztisztítós halandzsa.

Az persze már csak cseresznye a habon, hogy az ásványvízfogyasztás minden évben emelkedik, hiába folytat a vezetékes vízszolgáltató lehengerlő PR-t a víztisztító berendezések ellen, habár ő is értékesít víztisztító berendezést, valamint az ásványvízbizniszben is érdekelt (Szentkirályi). Szóval csupa ellentmondás fedezhető fel a kommunikációban és a hitvallásukban is. Nem valami következetes!

Az palackozott vizek (ásványvíz) hamis ígérete.

Egészségesebb és jobb! Erre utal szinte mindegyik ásványvíz reklám. Jönnek a szép képek és a mosolygó emberek, valamint a mélységes mélyből feltörő életet adó víz. Az sem baj, ha Paulo Coelho idézetet is elsütünk reklám, vagy ráírunk a palackra. A palackos ásványvíz ugyanis szinte a legközhelyesebb élelmiszer lett napjainkra, tehát megilletik ilyen allűrök. Kevés embert látni bármelyik bevásárlóközpontban, akinek ne lenne a kosarában palackos ivóvíz. Nem tudni, hogy hova készülnek ennyien ekkora mennyiségű ivóvízzel, de valószínű, hogy sokuknál tartósan csőtörés van és talán palackos ásványvízzel fürdenek.

Habár idén már megindult valami PR az ásványvizek ellen, de még hosszú ideig tendencia lesz az, hogy az emberek olyanért adnak pénzt, ami otthon folyik a csapból 1000 szer olcsóbban! És akkor a felesleges hazaszállítási és eltávolítási logisztikát na meg a nem kismértékű környezetkárosítást nem is említem. Tehát nem valami jó választás ez a “megoldás”. Pontosabb még megoldásnak sem tekinthető, hiszen rengeteg kérdést vett fel a palackos vizek megléte minden téren, de költség vonzatban feltétlen. De még ez sem lenne a legnagyobb gond, mint inkább ez…

Az emberi tényező teszi lehetséges veszélyforrássá.

Minél több “kéz” van a folyamatban, annál nagyobb a kockázata annak, hogy valamelyik előírás, szabály, intézkedés nem, vagy csak részben lesz betartva. Valahol sérülni fog a procedúra. Kezdve ezt az ásványvizek szállításától, át a tárolásosáig. Viszont szinte a legveszélyesebb az, ha már a gyártási folyamatkor valami hibázik. Ezért is lehet, hogy általában minden évben van valami gond a palackos vizekkel, aminek általában termék visszahívás a vége. Aki megitta annak ez nem nagy vigasz, hiszen ő azért vette, mert abban a hitben volt, hogy az általa vásárolt palackos ivóvíz jobb minőségű, mint ami a csapból folyik az otthonában. Különben mi értelme lenne olyat venni, ami még rosszabb mint ami otthon folyik a csapból?! Ez persze csak költői kérdés volt.

Emberi fekáliával fertőzött palackozott ivóvíztől betegedett meg 381 cég több mint négyezer dolgozója Barcelonában és Tarragonában – közölte a katalán közegészségügyi hivatal (ASPC) hétfőn.

infogyor.hu

Ez az a hír, ami nem kíván további kifejtést, a fentebb közölt bevezetőm után, csak annyit, hogy nem semmi! Ha ön is annyira bizalmatlan, mi több szkeptikus némely esetben, akkor ideje elgondolkoznia, hogy melyik ivóvíztisztító berendezést alkalmazza otthonában. Mi a legbiztonságosabbnak, az ozmózis víztisztító berendezéseket ítéljük. Ami tény, hogy ezekkel a víztisztító berendezésekkel nagyságrendekkel növelni tudja az otthoni ivóvíz biztonságát, mert nem lesz kiszolgáltatva. EZ IS BIZTOS, mint a halál és az adók!

Amennyiben biztosra akar menni a otthoni ivó és főzővíz minőségével kapcsolatban, akkor kizárólag ozmózis víztisztító berendezést szabad választania. Ennél a membrántechnikás 0,0001 mikronos résméretű vízszűrési eljárásnál nem létezik hatékonyabb háztartási ivóvíztisztító berendezés.