Oldal kiválasztása

víztisztító vásárlásSokat gondolkodtam azon, hogy ezt a bejegyzést megírjam a víztisztító berendezések kereskedelmével kapcsolatban, illetve meg merjem írni. Ez a hezitálásom a mai nappal eldőlt. Ez néhány telefonos beszélgetés és egy honlap elolvasása után dőlt el. Bevallom őszintén a mi cégünk sem társadalmi munkában végzi a kereskedelmi tevékenységét, hiszen mindennek annyi az ára, amennyit fizetnek érte.

 

VÍZTISZTÍTÓ HÁROMSZOROS ÁRON

Szeret valamiért nagyságrendekkel többet fizetni? Ha igen, akkor ajánlom, hogy vásároljon 140.000.-Ft ért egy egyszerű víztartályos ozmózis víztisztító berendezést. Ennek a cégnek a honlapján (amit most nem fogok megnevezni) hatalmas félreinformálások vannak. Félrevezeti az érdeklődőket más víztisztító berendezések áraival kapcsolatban, mivel hogy azok azért annyira alacsonyak, mert csak nettó árak. Ha olyat lát egy honlapon, hogy mint végfelhasználó, hogy csak a nettó árak vannak feltüntetve, akkor azonnal forduljon fogyasztóvédelemhez, mert ez szabályellenes.

Ugyanez a honlap ecseteli a kedvezőbb árú víztisztító berendezések minőségi silányságát. Naná, hiszen háromszoros áron akarják eladni „ugyanazt”! Itt jegyezném meg, hogy nem találom ennek a „minőségibb” víztisztítónak sem a CE, sem az ÁNTSZ-OTH engedélyét sem. Biztos azért, mert olyan jó minőségű. Nem értem továbbá, hogy mit jelent az ozmózis víztisztító berendezések esetében, hogy „jobb minőség”. A szűrési méret biztos nem, mert az a nevéből adódóan ozmózis (tulajdonképpen fordított ozmózis) ami 0,0001 mikronos résméretig szűr. Akkor talán a műanyagok minősége jobb. Ez talán meg is állhatja a helyét, hiszen valóban fontos a víztisztító berendezések műanyag részének jó minősége.
DE! Akármilyen jó is a műanyag, még így sem tud annyiba kerülni, amennyire előrehelyezik magukat más víztisztító berendezésekkel szemben. Lehet, hogy gyémánttal van kirakva a szűrőház? Valami ilyesminek kell állnia az ügy hátterében, mert más nem tud mi kerülni benne ennyibe, akármilyen jó minőség is.

Egy régi marketinges vélekedés szerint, „az első marketing lépés az legyen, hogy árakat emelsz”. Lássunk csodát, mennyivel jobb a drágább, hiszen biztos azért kerül többe, mert jobb a minősége.
Felhívom a figyelmet, hogy mást jelent drágát, vagy drágán vásárolni. Az utóbbinál a vevő borítékolhatóan rosszul jár, hiszen többet fizet valamiért, mint a rendes kiskereskedelmi piaci értéke. Egy bizonyos összegnél többe nem tud mi kerülni egy víztisztító! A többlet költséget a vásárló az üzletkötő széles mosolyáért és a cég extra profitjáért fizeti be.

 

VÍZSZŰRŐ BETÉTCSERE, AVAGY FOLYAMATOS LEHÚZÁS

A fenti cég 27.000.-Ft AKCIÓS áron akarja lecserélni a SZETT4 ozmózis szűrőbetét szettet, aminek az ára 6.000.-Ft. Kedves vásárló pedig örült a telefonba, hogy most keresett 20.000.-Ft-ot. Bizony! 20.000.-Ft felesleges kiadástól kímélte meg magát. Ez azért tetemes!

A szűrőbetétek cseréje nagyon fontos, hiszen csak a folyamatos szűrőbetét cserékkel és karbantartásokkal lehet garantálni a kiváló vízminőséget és a víztisztító berendezés hosszú működési idejét.

 

Összehasonlíthatatlan víztisztító berendezések

„De a mienk más!” Hangzik el sokszor egy víztisztító értékesítési folyamatban, amikor valamelyik másik fajta víztisztító rendszerrel szeretnék összehasonlítani a megvételre felkínált víztisztítót. Persze, hogy más!

Rengeteg olyan ozmózis víztisztító van a piacon, amelyek felépítése 100%-ban megegyezik. Nem kell hozzá nagy varázslat, elmondom miből áll az alap ozmózis víztisztító rendszer.

  1. 5 mikronos PP szűrő, általában dupla „O” gyűrűs szűrőházban
  2. Aktívszenes klórmentesítő szűrőbetét, általában dupla „O” gyűrűs szűrőházban
  3. 1 mikronos PP szűrő, általában dupla „O” gyűrűs szűrőházban
  4. Ozmózis membrán. Ez a lényeg, mert ez végzi a lényegi víztisztítást a maga 0,0001 mikronos szűrésével
  5. Aktívszén utószűrő. Ez egy biztonsági szűrőbetét a víztartály leágazásnál az ozmózis membrán után
  6. Víztartály, ami általában 12 literes
  7. Kerámiabetétes csap
  8. Szerelékek (bekötő idom, elzáró csapocskák, vezetékek)
  9. Ha van nyomásrásegítő akkor van, ha nincs akkor nincs

és már el is készült az ozmózis víztisztító. Ehhez már csak az kell, hogy találjunk egy hangzatos nevez és egy matricával át is lehet keresztelni a víztisztító berendezést.Mivel fantázianevek adása korlátlan számban lehetséges, ezért nem is kell semmiféle jogszabályi előírásnak megfelelni.

Tehát ez a víztisztító már nem az a víztisztító amit sokkal jobb áron lehet rendelni a neten, mert ennek például más a neve és biztos nem véletlenül ennyivel drágább. Nem véletlenül, mert pontosan tudható, hogy az extra árrés kerül ennyivel többe.

 

Víztisztító hitelre

Az nagyon jó, ha gondolunk a vezetékes csapvíz tisztítására, de hitelre vásárolni víztisztító berendezés az már mégiscsak sok. Természetesen nem mindenki tudja készpénzre megvásárolni az összetettebb, ozmózis víztisztító berendezéseket, pláne nem áron felül. Pláne akkor érdekes ez, ha már tudjuk, hogy miért is kell 50.000.-Ft helyett, 140.000.-Ft ot fizetni. Közel 100.000.-Ft, ez már szép összeg. Azért ne vegyen fel hitelt, hogy kifizesse a gátlástalan árrést!

Általában a Budapest Bank és a Cofidis nyújt ezekhez az ügyletekhez „segítséget” és gyors kölcsönt.

 

Ajánlat víztisztító berendezésre

Sok weboldalon sok árat lehet találni. A legvisszataszítóbb az, amikor egy víztisztítós weboldalon az ár feltüntetése helyett a termékek mellet egy „ajánlatkérés” gomb van elhelyezve. Ez akkor előnyös, ha el akarják „titkolni” a víztisztító berendezések árát. Ekkor egy értékesítő hívja fel a kedves érdeklődőt és felajánl egy személyes vízminőségmérést. Ennek a mutatványnak természetesen a vízminőség méréshez semmi köze, csak ahhoz, hogy a kivonuló üzletkötő minden hülyeséggel traktálja a gyanútlan érdeklődő fejét.

Olyan helyről érdemes víztisztító berendezést rendelni, ahol nem takargatnak semmit és nyílt lapokkal játszanak.

Árajánlatkérésnek akkor van szerepe, amikor több víztisztító berendezést kíván vásárolni az érdeklődő. Ilyenkor természetesen egyedi ajánlatot kap, hiszen a nagyobb értékű beruházás egyedi ár megállapítását teszi lehetővé.

 

Deviza árfolyam és a víztisztító ára

A víztisztító berendezések importól származnak, tehát a kereskedőnek fontos a deviza árfolyam, nem pedig a vásárlónak. Sok honlapon látom, hogy felhívják a figyelmet az árak érzékenységére a deviza árak változásától függően. Ez olyan, mintha egy eladási ár azon múlana, hogy a cég mennyit beszélt telefonon az elmúlt hónapban.
„Sajnos most kicsit több az ár, mert múlt hónapban sok volt a telefonszámlánk!” Kit érdekel!?

Egy eladási árnak el kel bírni a havi szinten a devizaárfolyamok változását. Szerintem egy jól felépített eladási árba bele kell férnie annak, hogy 295,95 helyett 297,99 az euro. Ha meg nem, akkor valami agy baj van. Ha azt hozzáveszem, hogy ezek a cégek igen drágán mérik a víztisztító berendezéseket, akkor ez még nevetséges is. Nekem felháborító.

error: Content is protected !!