Oldal kiválasztása

miért kell víztisztító1Ennek a bejegyzés címnek így nagyon kevés értelme van, ezért nézzük is meg, hogy mit jelent. Próbálok sok félreértést és félremagyarázást megmagyarázni, de most az elején lelövöm a poént. A víztisztító egy egyszerű konyhai berendezés és kész! Kategorizálásánál sokan tévesen az egészségmegőrző és egészséges életmóddal kapcsolatos termékekhez hasonlítják. Ez talán akkor lenne helytálló, ha a hűtőszekrényt is oda sorolnánk, hiszen egészséges ha nem olvad ki a hús szobahőmérsékletre, mert nem szaporodnak el benne a baktériumok. Vagy lehetne ilyen egészségmegőrző termék a sütő is, hiszen magas hőmérséklet hatására elpusztulnak a baktériumok a levesben, vagy tudom is én miben. Lehetne ilyen a kád, mosdó is, mert a tisztálkodás egészséges.
SŐT! A hideg idő beáltával nagyon egészséges alaposan felöltözni, mert különben megfázunk. Ugye milyen butaság ez! Felfedem Ön előtt a víztisztítás szent Grálját: a tiszta víz jobb, mint a nem tiszta. Ha ennyit megjegyez, akkor Ön már szakértője a víztisztításnak.

 

Miért van szükség víztisztítóra?

Tulajdonképpen nincs szükség víztisztítóra! Miért is lenne rá szükség? Amíg nem volt, addig is milyen szépen éltek az emberek és nem stresszezték magukat, hogy miért nincsen víztisztító berendezésük.

Természetesen nincs szükség mosogatógépre, mert milyen jól el lehet mosogatni a mosogatóban is. Mosógépből sem kellenek a hiper-szuper típusok, elég egy forgótárcsás HAJDÚ, vagy még az sem kell. Régebben az emberek lementek a patakhoz és ott tisztították a ruháikat. Nem kell hűtőszekrény sem, ment az jégtömbökkel is lehet hűteni. A TV meg aztán tényleg minek, olvassunk inkább. Meg nem kell KV főző, sem vízmelegítő, mikrohullámú és rengeteg olyan gép és eszköz, amit nap mint nap használunk. Ha leásunk a szükségesség gyökeréhez, akkor arra jövünk rá, hogy szinte semmire sincs olyan nagy szükségünk ha nem fázunk, van tető a fejünk felett és van mit ennünk (ez tudom fura megközelítése a Maslow-piramisnak). Az összes többi csak a ha a tortán, vagy a habon a cseresznye.

miért kell víztisztító 2Ilyen kirívó példa lehetne a mobiltelefon. Talán ezzel a meghatározó termékkel tudnám leginkább bemutatni, hogy miért szükséges (vagy miért szükségtelen) a víztisztító és úgy általában a háztartási víztisztítás. Régebben a kiváltságosoknak volt csak vezetékes telefonjuk, majd a 90-es években megjelentek az első mobiltelefonok (sok ember még kereste a telefonkábelt). Azota ezek a dromedárok összezsugorodtak, mi több, okosak és ravaszak is lettek. Szinte mindent lehet velük amit egy számítógéppel (persze nem teljesen minden) és a markomban elfér. Hát mi a szenzációs, ha nem ez?

Felteszem a kérdést, hogy minek mobiltelefon. Sőt, legyen mobiltelefon, de ne legyen okos telefon, tehát ragadjuk meg a 2000-es évek elején. Azzal nem is akarok vitatkozni, hogy minek a buszon és vezetés közben (persze kihangosítóval) telefonálni. OK, azért mert felgyorsult az élet, a kommunikáció és az információ fontos, pénzkereseti eszköz, stb… De minek a hegyekben céges emailek és híreket böngésznünk okos telefonunkkal. Miért használjuk ezeket az eszközöket a nap minden percében. Lehetett nélkülük is élni és lehet is életminőség romlás nélkül. Akkor miért ez az első számú eladásgyőztes termék a világon? Természetesen azért mert nagyon impulzív termék, de csak úgy tudott hasznos is lenni, ha megkönnyíti az életünket. Mennyivel hatékonyabb tud leni egy cégvezető, ha azonnal kap információt, vagy látja a beérkező megrendeléseket a webes felületen, stb…
Tulajdonképpen nincs rá szükség, de jelentősen megkönnyíti a mindennapi életet. Pont ilyen a víztisztító is! Semmi szükség rá, de nagyban megkönnyíti az életet.

Ugye láttuk azt is, hogy a háztartási berendezések is milyen feleslegesek, hiszen ha nem állnak rendelkezésünkre, attól még az élet sem áll meg. Ezek szerint haszontalan, felesleges dolgok?

Módosult a Maslow piramis, mert már az internet az elsődleges szükséglet.

Módosult a Maslow piramis, mert már az internet az elsődleges szükséglet.

Hát persze, hogy nem! Ugyan ki engedheti meg magának azt, hogy jégtömbökkel flangáljon, vagy a patakra hordja a ruháit. Ki nem szeretné azt a kevés kis szabadidejét kényelemesen és biztonságosan eltölteni saját otthonában? Az emberek túlnyomó részének ez jogos elvárása és napi szintű igénye.

Nem fontos a víztisztító, csak jó ha van! Vásárlóink túlnyomó része már azért rendel víztisztító berendezést, mert unja cipelgetni az ásványvizes palackokat. Ha itt megállnék a felsorolásban (és meg is fogok), akkor tulajdonképpen meg is magyaráztam, hogy miért kell víztisztító. Hát azért, mert minek venne olyat, ami a csapból is folyik! Hát ezért!

 

Víztisztítós kezdetek

Rengeteg fórumon és internetes oldalon lehet találni víztisztítókkal és víztisztítással foglalkozó bejegyzéseket, véleményeket. Bizony pár évvel ezelőtt az „úttörők” még üzletkötő cégek voltak, akik a maguk értékesítői módján prezentálták ezeket a víztisztító berendezéseket. Mindenféle tesztekkel és kísérletekkel sokkolták a már megszeppent leendő vásárlót és dugták az orra alá a hitelszerződést is. Ezek a berendezések akkor 200.000.-Ft alatt nem nagyon voltak kaphatóak. Láthatunk már porszívót is felüldimenzionálni és mi

Azóta eltelt pár év és az internet elterjedésével együtt kinyílt egy olyan információs lehetőség, ami eddig nem állt a víztisztítók és a víztisztítás után érdeklődők számára nyitva. Személy szerint sok oldalt pásztázok át nap mint nap, és érdekesnek találom, hogy víztisztító témakörben milyen indulatok vannak. Politikai, vagy bulvár cikkeknél sem találhatóak olyan kommentek, mint amilyenek egy-egy víztisztítós bejegyzésnél vannak. Sajnos ennek nem értem az okát, de a víztisztítás érzéseket és heves érzelmeket vált ki.

 

Mindentudás egyeteme után szabadon

Nem nagyon lehet olyan véleményeket olvasni, ahol nem orvosok, vagy vegyészek, illetve ezeknek képzelő valakik fejtegetik, hogy mi és hogyan szívódik fel a szervezetbe és ez mennyire ártalmas, vagy hasznos. Az az igazság, hogy elértünk oda, hogy mindenki mindenhez ért és mivel valamilyen csoda folytán (vagy csak számomra érthetetlenül) heves érzéseket vált ki a víztisztítás, ezért mindenki vagdalkozik és elfogult bla-bla szöveget sulykol.

Erre jogosan mondhatja Ön, hogy én is víztisztító forgalmazó vagyok, ezért milyen jogon merek ilyeneket írni, hiszen én is csak el akarom adni a víztisztító berendezéseket. Ez tulajdonképpen igaz, tehát anyagi haszonszerzés reményében kínálok víztisztító berendezéseket megvételre, mert a cégem ebből él, de soha nem állítottam és tulajdonítottam olyan jellemzőket a víztisztító berendezéseknek és a víznek, ami nem igaz.

Véleményem szerint a tiszta víz jobb, mint a nem tiszta! Nem kell ezt tovább ragozni! Aki ennél tovább bizonygatja a portékája prímaságát és, hogy milyen sokat tesz az emberi szervezetért, az ködösít. Egy fórum olvastam ezt a kifejezést „hasba akasztós duma”. Nem pontosan tudom, hogy mit jelent, csak sejtem. Tehát nem kell ilyen hasba akasztós dumákat meghallgatni, mert több mint valószínű, hogy valami ködösítés folyik.

A mobiltelefonokról már sok éve tudjuk, hogy az egészségnek nem feltétlen tesz jót és mégis a legelterjedtebb használati cikk. Érdekes, ott nincsenek olyan indulatok, mint a víztisztító berendezések piacán, pedig szinte mindenkinek van mobiltelefonja. Rengeteg ilyen dolog van még az élelmiszeripartól egészen a nagyfeszültségű kábelek alatt élésig. Tehát mielőtt szegény víztisztítót, illetve a víztisztítás vesézgetnénk, előbb kezdjük el azokat is boncolgatni, amit már használunk. Persze elfogultnak tünetek a víztisztító berendezések javára, de szerintem nagyon elgondolkodtató, hogy bizonyos valós veszélyeken milyen egyszerűen át tudunk lendülni, míg máson évekig rágódunk.

Nézzünk egy példát a túlmagyarázásra!

[flowplayer src=’https://viztisztitoguru.hu/wp-content/uploads/2013/12/Fülöp-László_-A-PI-víz-hatása-az-élő-szervezetre.mp4′ width=600 height=400 splash=’https://viztisztitoguru.hu/wp-content/uploads/2013/12/víztisztító-videó.jpg’]

Felhívom a figyelmet a videó 4.percében és 7. percében hallottakra. Hogy ezek mik, azt a saját fülével kell hallania, mert leírva közel sem gyakorol akkora hatást. Meg fog döbbenni! Természetesen a látómezünkben van a videóban szereplő úr már egy ideje, akinek „őszinte híve” vagyok. Nagyon profin és gyakorlottan, mi több, folyamatosan prezentálja az általa készített terméket. Részemről azt tartom csodának, hogy az ilyen PI vizet fogyasztók, nem tudnak még repülni. De ha lennének repülő emberek, vagy olyan tanulók, akik 10-es osztályzatot kapnak az iskolában (még a legrosszabb esetben is), akkor biztos, hogy ilyen víz folyik náluk a csapból is. Ebben biztos vagyok!

Sajnos csak azt nem tudtuk meg a videóból, hogy konkrétan mi is a PI víz, csak azt tudjuk, hogy miben más mint a többi víz és milyen a szellemisége. Ez számomra nem valami specifikus. Azért is érdekelne, mert sokszor megkérdezik nálunk is, hogy mi a PI víz, amire őszintén bevallom, hogy nem tudom. Ha valaki rendelkezik ezzel a tudással, kérem ossza meg velem.

 

Víztisztító és a zárszó

Ha már idáig eljutott, a kissé hosszúra sikerült bejegyzésem elolvas ásásban, akkor bizonyára végigfontolta, hogy Ön mennyi olyan terméket használ nap mint nap, ami nélkül bizonyára tudna élni, de mégsem teszi. Valószínűleg azért nem szabadul meg ezektől a nélkülözhető termékekétől, mert hasznosnak tartja őket és/vagy megkönnyítik az életét valamilyen szinten. Az jó ha nem károsítják az egészségét, de biztosan nem sok egészségmegőrző hatásuk van (tudja, a mobiltelefonos példa).

A víztisztító berendezések nem szükséges termékek (mint szinte semelyik háztartási berendezés és a mobiltelefon sem), de használatuk jelentősen megkönnyíti a tulajdonosa mindennapi életét. E mellett eshetne szó a tisztított víz egészségességéről, biztonságáról és arról, hogy milyen fontos a jó minőségű tiszta víz a test optimális működéséhez, de nem ejtek most erről több szót. Egyszerűen a tiszta víz jobb mint a nem tiszta, nem szabad csodákat várni tőle. A víztisztító berendezés pedig egyszerű háztartási készülék, nem pedig valami csodakészítő masina!

error: Content is protected !!