Oldal kiválasztása

víztisztító fogyókúraSokan kérdezik, hogy víztisztító segítségével lehet-e fogyni. A fogyókúra korunk központi témája és sok embernek áll az érdeklődése fókuszában. Rengeteg hirdetés az internet és sok TV-s ajánló kínál fogyókúrás csodaszereket. Ha ezeket használják, akkor éjfélkor is felszippanthatja a hűtőszekrényt és fel sem kell állnia a karosszékből, de gyönyörűen karcsú alakja lesz. Természetesen ez nem komoly és ne is hídjuk azt, hogy ez komoly lehet.
A víznek mégis fontos szerepe van (nem lehet, hanem van!) a fogyókúrában. Ezzel a témával a következő oldal foglalkozik bővebben: http://diet.lovetoknow.com/wiki/Water_Diet.

 

Víztisztító mint fogyókúrás eszköz

Már a legelején tisztázzuk, hogy a víztisztító berendezések csak annyira fogyókúrás eszközök, mint az egészséges táplálkozás és életvitel. Tehát ha valaki egészségesen étkezik, akkor annak velejárója, hogy nem fog elhízni. Ha valaki rendszeresen tiszta ivóvizet fogyaszt akkor attól nem fog égni a zsír, viszont ez hozzátartozik az egészséges táplálkozáshoz és életvitelhez. Mivel tudjuk már azt is, hogy a tiszta víz jobb mint a nem tiszta, ezért ez mindenképpen az egészséges életmód része. Ez olyan egyértelműség, mint a napi tisztálkodás.

A víztisztító berendezéseket tehát nem nevezném fogyókúrás termékeknek, mert a fogyókúra sokkal összetettebb annál, mintsem egyszerű kapszulával, vagy masszírozó zsírégető övvel hatásos és hosszútávú sikert lehetne elérni.

 

A víz és a fogyókúra.

Itt egy másolt tartalmat osztok meg, hiszen a fogyókúrázáshoz és a diétához nem értek, viszont nagyon hasznos információnak gondolom.

„A fogyás stagnálása egy olyan hosszabb időszak, mely alatt a testsúlyod nem változik. A kérdés az, mi van akkor ha mondjuk két hete nem csökken a súlyod? Azt jelenti-e, hogy a diétád nem eredményes? EGYÁLTALÁN NEM! A fogyás szó önmagában nem tesz különbséget aközött, hogy a fogyás a testedben lévő zsírt, izmot, vagy vizet érinti.
Az egyik érv amiért a fogyásodat vezeted az az, hogy nyomon követhesd a változásokat. Amikor a mérleg 1 kilóval kevesebbet mutat, hajlamosak vagyunk hibásan azt feltételezni, hogy ez az 1 kiló ez mind tiszta zsír (nem pedig izom vagy víz). Ha minden nap méred magad (vagy akár naponta többször), akkor azt tapasztalhatod, hogy a testsúlyod folyamatosan változik, akár 1-2 kg-ot. Ez a változás nagyrészt a szervezetedben lévő víznek köszönhető.
Például ha sok sót, szénhidrátot, és kevés vizet fogyasztasz, a tested egy csomó vizet el fog raktározni, ami megnöveli a testsúlyodat. Ellenben ha sok vizet iszol, kevesebb szénhidrátot és kevés sót eszel és mondjuk most végeztél egy izzasztó tornával, a súlyod több kilóval is kevesebb lehet. Ellentmondásosnak tűnhet, mégis így van: minél több vizet iszol, a szervezeted annál kevesebbet raktároz el.”
Az eredeti cikk itt található: http://kaloriabazis.hu/blog/ha_stagnal_a_fogyokurad…/44

Mint olvasható mégis van szerepe az ivóvíznek a fogyókúrában, de igaz ez mindenre az életben és az egészséges életmódban is. Sokkal összetettebb ez a téma, minthogy egy varázskapszula beszedésétől várjuk a csodát…

error: Content is protected !!