Oldal kiválasztása

víztisztító beszámításItt a legújabb víztisztító értékesítők által használt tisztességtelen átverés. Idáig megszokhatuk azt, hogy egy víztisztító (jobb esetben ozmózis víztisztító) berendezést felül pozicionálnak és nagyságrendekkel nagyobb áron adják el a csalók mint az indokolt lenne. Elérik azt úgy, hogy valóban ragyogó üzletkötést és prezentációt biztosítanak, ahol szegény ügyfél problématudatára apellálnak, aki igen nagy százalékban már meg is rendeli a csoda víztisztítót. Ezeket a víztisztító berendezéseket nagy százalékban (amik ugyan azok, csak átmatricázzák őket) negyed áron lehet szakkereskedésből beszerezni!

 

…de ez nem volt elég!

A legújabb víztisztítós átverés a következő:

Már eleve olyan ügyfeleket keresnek meg akinek van víztisztítója. Az most hagyjuk, hogy honnan tudják ezt a fontos információt, elég legyen annyi, hogy nagy az elvándorlás az üzletkötő cégeknél és hajlamosak cserélgetni és átcsempészni az ügyféllistákat a kedves üzletkötők.

Tehát megérkezik az üzletkötő és elkezdi a prezentációt. Szépen haladnak előre a bemutatóval. Vízminőségmérés, hasonlítgatás, stb… A bemutató végével kezdődik ám az igazi bemutatás, mert amit idáig prezentált az üzletkötő arra nagyon sokan képesek, de ami most jön, arra már csak nagyon kevesek.
Bemondja az Ő általa kínált víztisztítónak az árát, ami 350-400 ezer forint magasságában szokott megállni (esetünkben egy PurePro M500 ozmózis víztisztítóról volt szó). Erre persze a már víztisztítóval rendelkező leendő ügyfél leesik a székről (ne feledjük, Ő egy olyan leendő ügyfél, aki már kiadott egy hasonló összeget egy hasonló üzletkötőnek víztisztítóért). Miért venne ilyet ennyiért, amúgy is van már neki?!

 

Most jön a csavar!

Mivel eléggé fölé pozicionálta a saját víztisztítóját az üzletkötő és amúgy is nagyon jó prezentációt nyomott le, ezért lehetőséget biztosít arra, hogy beszámítsák a régi víztisztítóját 300 ezer forint értékben, neki már csak a  fennmaradó pár tízezer forintot kell kifizetni. Ez nagyon jó vételnek hangzik és már egymás kezébe is csapnak. Ezeket az embereket később károsultnak és elkövetőnek fogna majd hívni!

 

Hol a bibi?

Azt gondolhatnánk, hogy milyen jól járhatott szegény ügyfél (becenevén károsult), hiszen pár tízezer forintért hozzájutott egy vadonatúj ozmózis víztisztítóhoz, de sajnos ez nem így van.

Az üzletkötő munkatárs már az egyesség megkötése után leszereli a régi, beszámítani kívánt víztisztítót (persze csak azért, hogy megkönnyítse és gyorsítsa az ügyfél dolgát). Elviszi a berendezést és soha többet nem jelenik meg se újjal, se pedig a régi víztisztítóval sem! Tehát nem tesz mást, mint eltulajdonítja a megrendelő víztisztítóját. Feltételezhetően leporolgatja, felújítja és horror áron eladja. Valóban nagyon költséghatékony, mert nincsen beszerzési költség.

 

Pár elgondolkodtató dolog ilyen esetben, mert a részletekben rejlik a megoldás

Miért olyan helyre mennek ezek a csalók, ahol már van víztisztító?
Azért, mert tudják, hogy a kedves ügyfélnek nagy a problématudata és egyszer már amúgy is fizetett ilyen készülékért, tehát fogékony az üzletkötői vakításra.

Honnan tudhatják, hogy van már víztisztítóm?
Onnan, hogy az adatait egy volt víztisztítós üzletkötő el, vagy tovább adta.

Miért kellene egy használt víztisztító egy másik márkát forgalmazó cégnek?
Semmiért, mert ennek semmi értelme!

…és még lehet jó pár felvetés, ami azt támassza alá, hogy nagyon kezdjen kételkedni, ha víztisztító beszámítást kínálnak fel.

 

A következmény (mert az is van)

A megrendelő verheti a fejét a falba, mert ellopták a víztisztítóját. Természetesen az esetünkben bemutatott eset alanya feljelentést tett a rendőrségen, de nagyjából sejthető, hogy mi lesz a végeredmény.
A cég (akinek a nevében kijött az üzletkötő) természetesen nem is létezik és nincs is olyan nevű ember, mint amilyen néven bemutatkozott az üzletkötő.

Lerágott csont, de esetünkből is kiderül, hogy mielőtt beengedünk valakit is a lakásunkba nem árt informálódni az interneten. Elkerülhető vele az, hogy meglopjanak és megkárosítsanak.

error: Content is protected !!