Oldal kiválasztása

Bármilyen berendezést vásárolunk, fontos szem előtt tartani azt, hogy milyen költségekkel jár annak folyamatos üzemetetése. Legyen az egy LED TV, szódagép, játékkonzol, laptop, vagy akár egy víztisztító berendezés. Bizony, ha használunk valamit, akkor annak vannak működési költségei, mint ahogy az emberi életnek is vannak költségei. Étel, ital, lakhatás és egyéb költségek, ha csak a legfontosabbakat érintjük.

 

Víztisztítót használni olcsóbb mint nem használni.

Ez de fura! Gondolhatja, hogy egy víztisztítós nem is mondhatna mást, mint hogy a termékét használva pénzt takarít meg. Tudom, hogy egy LED TV, vagy egy játékkonzol sokkal érdekesebb mint nyüves víztisztító, de hát mit csináljunk, mi ezzel foglalkozunk. Teszem hozzá a csapatunk is lelkesen használ LED TV-t és játékkonzolokat. Ezeknél a berendezéseknél nagy „haszonról” nem tudunk beszélni, mintsem inkább szórakoztatásról és időtöltésről. Persze ennek is van haszna, de nem kézzelfogható. Távol áll tőlem, hogy valakit is lebeszéljek egy-egy impulzív szórakoztatóelektronikai termékről. Emberek vagyunk  ezért szeretünk mi is szórakozni. Nem csak abból áll a napunk, hogy vizet iszunk, vagy hintjük az igét a víztisztításról.

A víztisztító berendezések használatánál is adódnak költségek. Melyik az a berendezés ahol nincsen ilyen? Folyamatosan üzemeltetni és karbantartani kell. Pláne ha azt nézzük, hogy a víztisztító végtermékét, azaz a tisztított vizet megisszuk. Tehát nagy minőségi és biztonsági elvárásaink lehetnek szerencsétlen víztisztító berendezések irányában. Lehetnek is, hiszen azért vannak, hogy teljesítsék azokat. Mi másért használnánk egyáltalán víztisztítót, ha nem azért, hogy jó minőségű (vagy jobb minőségű) vizet fogyasszunk, vagyis vigyünk be szervezetünkbe.

Nézzen körül a konyhájában, hogy mennyi háztartási berendezést használ. Van aminek van értelme, van aminek nincsen sok. Van ez így, nem mindig hozunk jó döntéseket minden vásárláskor. Meg tudná mondani, hogy egyes konyha gépek mennyi valós hasznot produkálnak?

 

Havonta egy tábla csoki!

Bizony! A legnagyobb biztonságot nyújtó, fordított ozmózis rendszerű víztisztító berendezésnek a havi fenntartása ennyibe kerül. Hogy korrektek legyünk egy nagy táblás MILKA csoki, vagy egy doboz cigi árába (800.-Ft). Érdekes, hogy víztisztító vásárláskor olyan reálisan tudnak gondolkodni az érdeklődők, akik utána csokit vásárolnak, vagy esetleg rágyújtanak egy cigire. Érdekes, hogy amikor ilyen élvezeti cikkeket vásárolnak, akkor nem érdekli őket azoknak az egészségre gyakorolt káros hatása. Víztisztító vásárláskor pedig sokakból előbújik a vegyészmérnök (bocs, de ez személyes tapasztalatunk). Milyen jó is lenne, ha mindig reálisan hoznánk döntéseket. Nem lenne elhízott és beteg ember. Mihez kezdenének az orvosok 🙂 Ez persze csak vicc volt, de van benne némi ráció ha belegondol. Tehát akinek nincsen havonta 800.-Ft ja a legnagyobb biztonságot garantáló víztisztító berendezést üzemeltetni, akkor az ne is vásároljon víztisztító berendezést. Ez nem vicc. Általánosan ennél sokkal több pénzt sikerül elszúrnunk értelmetlen, vagy egészségtelen dolgok vásárlására. Bevallom és is ezek közé tartozok.

Persze azt is tudom, hogy vannak olyanok, akiknek ez a pénzösszeg is jelentős. Semmi baj, azért lehet több kategóriából választani a víztisztító berendezések tekintetében is. Nekik például az asztali, csapra szerelhető víztisztító kategória ajánlott, ahol a szűrőbetétek havi költsége egy kis táblás MILKA csoki árával egyeznek meg (200.-Ft). Ezekből a csokis példákból kitűnik, hogy mennyire bagatell és elenyésző költségekkel kell számolnunk víztisztító üzemeltetéskor a háztartási költségeinkhez képest.

 

Jó a szűrőbetét a háznál, persze ha van…

Ez egy sarkalatos pont a víztisztító berendezések tekintetében. Miszerint is, legyen hozzá szűrőbetét. Nem árulok nagy titkot, ha azt a megállapítást teszem, hogy nem a víztisztítót tisztítja a vizet, hanem a benne lévő szűrőbetét. A víztisztító szerkezet csak keretet ad a szűrőbetéteknek. Ebből is látható, hogy egy nyavalyás víztisztító életében nagyon meghatározó a szűrőbetét ellátottság.

Érdemes tehát olyan víztisztító berendezést választani, aminek már régóta és sokáig biztosítva van a szűrőbetét ellátottsága, mindez elérhető és reális áron. Ez is nagyon fontos, mert vannak cégek, akik irreálisan magas szűrőbetétköltségekkel dolgoznak, holott tudhatjuk, hogy egyes szűrőbetéteken nem tud mi kerülni annyiba mint amennyit elkérnek érte.

Naponta szembesülünk olyan telefonálókkal, akik kétségbeesetten keresnek a drágán (néha irreálisan drágán) vásárolt víztisztító berendezésükhöz szűrőbetétet. Naná, hogy ezek a berendezések arról híresek, hogy nem standard mérteket és szűrőbetéteket használnak. Ezzel ösztönzi ugyanis a gyártó/értékesítő, hogy csakis az ő szűrőbetétjüket lehessen hozzá használni. Ez olyan faramuci helyzet, mint amikor egy autóhoz csak egy fajta üzemanyagállmáson lehetne tankolni. Mennyire izgulhatnánk, hogy nehogy legyen valami azzal a benzinkúttal. Nehogy kivonuljon, becsődöljön, vagy valami más negatív esemény következzen be . ÉRDEKES!?

error: Content is protected !!