Oldal kiválasztása

víztisztításAz utóbbi időben megszaporodott azon megkeresések száma, ahol már rendelkeznek valamilyen víztisztító, vagy víztisztítási berendezéssel, de nem elégedettek a magukon tapasztalt jelekkel. Ilyen például az, hogy a leves megsavanyodik, vagy a korpás fejbőr korpás marad. Ebben a bejegyzésemben nem akarok ünneprontó lenni, akitől megtudják, hogy nincsen télapó, de fontos látni bizonyos dolgokat a háztartási víztisztítással kapcsolatban.

 

A víztisztítás nem csoda, ezért nem is szabad csodát várni

Bizonyos értékesítési csatornákon sajnos túllihegik az általuk forgalmazott víztisztító pozitív egészségügyi hatását. Ez nagy felelőtlenségre vall és már a BTK is bünteti ezt a kereskedői magatartást. Érdeklődtek már nálunk is lúgosító vízionizátor iránt úgy, hogy „ugye ettől elmúlik a rák?”. Ebben az esetben nem a szegény érdeklődő a hibás, mert minden bizonnyal valaki mondta neki ezt a butaságot, Ő csak próbálkozik. Nem, nem mulassza el, maximum bizonyos rákos megbetegedések kezdeti stádiumában a kezelés része lehet a lúgos, ionizált víz. Nagyon nagy felelőtlenségre utal, ha valaki azt állítja, hogy ez a megoldás a rákos megbetegedésekre.

Ez olyan nonszensz dolog, mintha azt állítanám, hogy ebbe és ebbe a mikrohullámú sütőbe készült pizzától jobban fogom futni a maratoni távot. Ez nem igaz, maximum az, hogy gyorsabban és kényelmesebben, talán még finomabban is fog elkészülni a pizza. (nem értek hozzá!)

Ilyen a víztisztítás is. Nem fog kinőni a szárnyunk és nem fogunk meggyógyulni a tiszta, egészséges víztől. Ha ez így lenne, akkor minden víztisztító terméketeket forgalmazó cég multimilliárdos lenne. Ugye milyen abszurd és ugye milyen reális, hogy miért nem szabad csodákat várni a tiszta víztől.

 

Víztisztítás a tiszta víz forrása, nem másé

A megsavanyodott levesre a legkevésbé a vízben keresendő a probléma forrása. Esetünkben amúgy ozmózis víztisztítóról volt szó, ami megszűri a baktériumokat alapból.
De ha mégse tenné (tegyük fel), akkor amúgy is forraljuk a vizet főzés közben, tehát ha lenne is benne baktérium (ami nincs benne), eltűnne belőle. Sajnos fogalmam sincs, hogy miért savanyú a leves és miért korpásodik valakinek a haja. Lehet, hogy az alapanyagok minősége, vagy a főzési eljárás milyensége változott és ezért lesz savanyú.

Teszem hozzá anyósom csapvízből főz levest és rendszeresem másnapra besavanyodik neki. Idáig egyszer sem hívtuk fel a vízműveket, hogy elnézést, de savanyú a leves másnapra. Vajon miért?! Nem hívtam fel továbbá a vízműveket azzal, hogy korpás a hajam, hanem inkább addig kísérleteztem a samponokkal, amíg megtaláltam a nekem megfelelőt. Habár mindegyik sampon azt állította magáról, hogy Ő a megoldás, egyik boltot sem hívtam vissza, hogy sajnos nekem nem vált be. Ugye Ön sem tett ilyet?

Volt olyan, hogy reklamálták, hogy az egyszerű aktívszenes asztali víztisztítónál forralás hatására azonnal kiül a vízkő az edény szélére. Még szép, hiszen az aktívszenes vízszűrésnek semmi köze nincs a vízkőre, ezért meg sem szűri azt, de nem is várható el tőle, hogy megszűrje, amit nem tud. Teszem hozzá, hogy senki sem mondta, hogy megszűri, tehát miért is kellene neki megszűrnie. Ne ezek a kérdések meg engem foglalkoztatnak…

Hogy valaki fura ízt érez, az utalhat bakteriális fertőzésre is, vagy egyéb szájhigiénés dologra. Több esetet végigzongoráztam és kiderült, hogy a „hiba” nem a víztisztításban és szegény víztisztító berendezésben keresendő.

 

Víztisztítás és az értékesítők

Az ilyen és ehhez hasonló félreértések és csodavárások sajnos egyes értékesítő cégek felelőtlen magatartásának köszönhető. Ezek a cégek termékbemutatókon, vagy üzletkötőik révén riogatják az érdeklődőket, ha nem isznak tiszta vizet, akkor milyen nagy bajok lesznek. Nem lesznek, tehát nem is várható a tiszta víztől az, hogy megoldja egészségügyi problémáinkat, vagy a tiszta víz hatására megoldódnak a családi feszültségek, mert nem fognak. Sokan tehát azért várnak többet a tiszta víztől, mert többet gondolnak bele. Az esetleges csalódottságot ott tessék számon kérni, ahol hallották a sok sületlenséget.

A tiszta víz jobb mint a nem tiszta! Ez az egyetlen irányelv amit mi a saját értékesítési folyamatainknál képviselünk. Ez egyszerű és igaz.

 

Víztisztítás és a tiszta víz, az egészséges táplálkozás része

Ezzel tulajdonképpen elmondtam mindent. Nem beszélhetünk arról, hogy fogyni lehet a tiszta vízről, hanem csak az az igazság, hogy a tiszta víz hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz és így az egészséges életmódhoz is.

error: Content is protected !!