Oldal kiválasztása

vitaminvízNapjainkban új hóbort hódít, ez pedig a dúsított vizeken kívül a vitaminnal spékelt palackos vizek. Darius Bickoff, a különc reklámszakember tervezte meg a „Vitamin Water” meglepően puritán, mindenki mástól eltérő, ámde rendkívül sikeresnek bizonyuló reklámkampányát. Az üdítő kampányában hangsúlyozták, hogy a híres sportolók egyike sem issza ezt a terméket. Ez egy antimarketing reklám a 2004-es évből ahol hangsúlyozták, hogy hódít a vitaminos víz. A hódításról eddig nem lehetett hallani, de egyre több reklámot lehet már látni ami vitaminos vizet próbál népszerűsíteni.

 

Milyen vitaminok találhatóak a vitaminos vízben?

A vitavíz honlapjáról az alábbi információkat lestük le:
B3, B5, B6, B9/M(folsav), C vitaminok találhatóak meg a vitaminos vízben.

Vannak koffeinnek turbózott vitaminos vizek, mint például a viwa, de ez már több mint sok. A kalória értéktől sem lehet hasra esni, hiszen nincsenek csodák. Gyümölcscukorral, azaz fruktózzal pótolják általában a „mezítlábas” cukrot. A light kólába kevesebb a kalória, ha már koffeint szeretnénk inni.

 

Pezsgőtabletta és tisztított ionizált ivóvíz

Itt a személyes kombómat osztom meg. Az általam fogyasztott Haas pezsgőtabletták javarészt verik a fent említett vitaminos vizek vitaminosságát. Részemről egy fél literes pohárba 2db pezsgőtabletták teszek és ezt fogyasztom vitaminos víz gyanánt. Persze azon kívül, amit  eszem. Mint mindenre, a vitamin bevitelre is el lehet mondani, hogy több forrásból kell pótolni. Tehát bárgyúság lenne csak egy helyről. például valamilyen vitaminos vízből pótolni az egész napi vitaminadagot. Ha mégis a gyors vitamin.-tuning a cél, akkor vannak erre specifikusabb termékek is.

 

Vitaminvíz ára

Na ez a nem mindegy! Hozzávetőlegesen 400.-Ft/liter áron lehet hozzáférni ezekhez a szépségekhez. Erről szerintem nincs mint mondani. Szerintem ez a no comment tipikus esete. Hiszen talán az állatkertbe menet maximum veszünk a gyereknek valami jópofa flakonba valami színes vitaminos löttyöt, de a mindennapokba ezt beépíteni nehézkes és rendkívül költséges. Sőt kiszámolhatjuk, hogy egy 4 fős család esetében ez havonta 50.000.-Ft ha csak napi 1 litert isznak!

 

Ettől drágább vizek vannak általában. Nem ritka a 6-700.-Ft/500 ml-es ár sem.

 

Inkább külcsíny mint belbecs!

Ez lehet az összegzése ezeknek a színes turbózott vizeknek. Valóban tetszetős színekben pompáznak és vannak nagyon esztétikus kivitelű flakonok is. Inkább trendi kiegészítő lehet egy divatsportoló kezében, mint valódi vitamin és folyadékpótlás alternatíva.

 

error: Content is protected !!