Oldal kiválasztása

A napokban megjelent egy nagyszerű videó a közszolgálati médiában, illetve az ahhoz kapcsolódó bejegyzés is. Most nem veszem a fáradságot a „bejegyzés, vagy videó itt található” információ átadásra, mert megválogatom azon források minőségét, amiket a blogon elhelyezek. Tehát abban a videóban „szerencsémre” megszólaltam én is, hiszen a riporter hölgy segítséget kért, hogy mondja pár szót és intézzek el egy forgatást egy vásárlónknál.

Az más kérdés, hogy megígért, hogy jelezi az adásba kerülést. Na ez nem történt meg. Persze érthető is, hiszen gondolom ez a tényfeltárásba nem fér bele…

 

 

Vezetékes csapvíz marketing.

Nem tudom, hogy létezik-e ez a fogalom, én ezt egy kommentben olvastam egy szintén „hasznos” bejegyzés után. „Még mindig vannak, akik benyelik a vezetékes csapvíz marketinget.”

A helyzet az, hogy a vízművek mindent megtesz azért, hogy soha, sehol ne vállaljon felelősséget a víz minőségéért. Természetesen azt hangoztatja, hogy hazánk vezetékes vízellátása európai színvonalú. VAGY NEM!

Sorra jönnek a hírek, hogy a vezetékes vízszolgáltatás itt, meg itt nem jó, mi több járvány söpört végig a telepölésen (2014 Dömsöd). Sorra jönnek a hírek, hogy annyira ért mindenki a víztisztításhoz, hogy a fél ország lajtos kocsizik. VAN ILYEN!

Kerepesen a nitrit-nitrát tartalom több százszorosa a megengedettnek, amit tesztekkel is bizonyítunk, valamint a vízművek is jelzi a honlapján. ÁÁÁ!

Nekem elhiheti, ha akarom egész nap tudom sorolni a problémákat a vezetékes vízellátással kapcsolatban. NEM EZ A CÉL!

A csapvíz marketing megállíthatatlanul fogadja fel a médiát (mint mostani esetünkben is), hogy győzködje az embereket, hogy a víztisztító berendezések feleslegesek, mert annyira jó a csapvíz. Mondjuk ember nincs (vagy csak nagyon kevés) aki csapvizet iszik, de még mindig nyomják a dezinflációkat úgy, hogy a vízművek is értékesít vízszűrőt elég érdekes konstrukcióban. Mi az ellentmondás, ha nem ez???!!! Itt találja vízművek víztisztítóját. Itt találja az erről írt bejegyzésünket.

Számomra érthetetlen, hogy miért csak nálunk (Magyarországon) van ez a mentalitása a vízszolgáltatóknak. Veszélyben érzik magukat, vagy félnek valamitől? Sokszor szembesültem már megnyilvánulásaikkal, de valahogy mindig az az érzésem támadt, hogy úgy viselkednek, mint egy kisgyerek, aki mindig másra mutogat.

Részemről soha nem szóltam le a vízművek munkáját, csak hangsúlyoztam, hogy a fogyasztó nem a vízművek területén vételezi a vizet, hanem a lakásában. Tehát csővezetéken jut el hozzá a víz. A vízhálózatról tudni kell, hogy általában 24 órát tölt el bennem a víz és nem valami steril. A vezetékes vizet nagyrészt klórral fertőtlenítik, ami nem feltétlen egészséges. Igen, határérték alatt van, de ki elégszik meg azzal, hogy ugyan van benne káros anyag, de határérték alatti. Na nekik való a víztisztító berendezés a háztartási víztisztítás, vízkezelés. Látta, egy szót szem szóltam az esetleges meglévő problémákról a víztisztításuk minőségével kapcsolatban.

 

 

De minek az ásványvíz, ha ilyen jó a csapvíz minőség?!

Érdekes viszont az is, hogy még soha nem halhattuk a vízműveket, hogy olyan hévvel bírálja az ásványvizek használatát, mint a víztisztítókat. Ha jól emlékszem, akkor soha nem ment neki az ásványvíz biznisznek. De miért nem? Mi az ésszerűtlenebb, annál, hogy olyanért adunk ki pénzt, ami a csapból is folyik. ÉRTELMETLEN!

Nem is beszélve az egyéb költségekről, mint például a szállítási költségek, pakolászás és az üres palackokkal járó huza-vona. Itt is szembesülhetünk folyamatosan termék visszahívásokkal. Legutóbb a Szentkirályi is termékvisszahívást hajtott végre. Álltában azok az emberek pakolják tele a bevásárlókocsijukat ásványvízzel, akik a vezetékes csapvizet védelmezik.

A víztisztítás és a saját víztisztító bizalom kérdése. Ha lehetőségem lenne rá, hogy csak az általam megtermelt élelmiszereket fogyasszam, akkor azt tenném. De mivel nem értek hozzá, ezért ebből soha nem lesz semmi. Azt hiszem, hogy csak ebben az esetben lehetnék abban biztos, hogy kockázatmentes ételeket fogyasszak.
A víz a legkeretesebb élelmiszer. Ezt miért ne tisztítsam? Csak így lehet kockázatmentesen biztonságos.

Tények a víztisztításról:

  • A szűrt, tisztított víz finomabb és baktériummentes.
  • A víztisztítók egyszerű gépek, amiket folyamatosan karban kell tartani, mint bármelyik berendezést.
  • A víztisztítók nem képesek csodákra.

 

Sarlatánok márpedig vannak…

Sajnos! Mint mindenhol a víztisztító berendezések területén is van jó néhány kókler cég. Megalakulásunk óta figyelemmel kísérjük tevékenységüket és határozottan fellépünk ellenük. Ezek általában üzletkötő és termékbemutatós cégek, akik olyan tulajdonságokkal ruházzák fel az általuk forgalmazott víztisztítókat, amelyek nem igazak. Van még olyan webáruház is, ahol megtévesztő információk szerepelnek a termékoldalon. VAN ILYEN! Innentől a hatóságok feladata, hogy szabályozzák ezt a környezetet. Részünkről maximálisan elhatárolódunk az ilyen pancser és amatőr cégektől.

Egyre több hűtőszekrényben vannak már beépített vízszűrők. Ez is érdekes. Neves és nagy végek foglalkoznak vízszűréssel, mint például a 3M-is (itt a weboldaluk). Ez is érdekes…

 

 

Utószó helyett:

A vezetékes vízszolgáltatás hazánkban jó. Azonban azoknak akiknek ez a szint nem kielégítő és nagyobb biztonságot kívánnak háztartásukban, azok víztisztító berendezést vásárolnak. Ezzel jelentősen növelik a vezetékes csapvíz megbízhatóságát és nagyságrendekkel alacsonyabb összeget fizetnek, mint a palackos vizekért. A víztisztító tulajdonosoknak tisztában kell lenniük azzal, hogy az általuk használt berendezések folyamatos karbantartásra és szűrőbetét cserére szorulnak.

error: Content is protected !!