Oldal kiválasztása

Ezzel a címmel jelent meg egy állásfoglalásnál nem több információnak vélt tájékoztatás. Ebben kis híján csak arról nem informálnak, hogy az arzén egészséges. Tulajdonképpen az idézett tartalom jelentősen elbagatellizálja az a vezetékes vízhálózatban fellelhető (esetenként) az arzén káros hatását. Sajnos megint egy harcias hangvételű bejegyzés született, mert nem tehetünk másként, ha ilyen félrevezetéseket olvasunk. Azért félrevezetést írunk, mert feltételezzük, hogy az adott pozícióban ülő szakembereknek mondott funkcionáriusok, valamilyen szinten mégiscsak tájékozottak abban a témában, amit képviselnek.

Ennek a bejegyzésnek az alapja Pannon-Víz gondozásában megjelent információ amit itt talál, ahol is büszkén hirdetik, hogy a szolgáltatási területükön nem okoz problémát az arzén. Itt szembesülhetünk egy olyan sületlenséggel, ami nagyban jellemzi a vízszolgáltatók tényekkel és tévhitekkel való kapcsolatát. Megjegyzendő itt, hogy a Pannon-Víz honlapján olyan érdekes cikkekkel találkozunk, mint a „jobba a csapvíz mint az EVIAN”, valamint az sok évvel ezelőtt HVG által készített nagy ivóvíztisztító teszt, ahol javarészt elhanyagolt víztisztítókat teszteltek. Tehát ugye itt sem lehet szó független és elfogulatlan tájékoztatásról.

 

A kémiát nem lehet átverni, csak a vízfogyasztókat!

Több bejegyzésben is említettük, hogy feltételezzük van olyan ember, aki kellőképpen figyelt az iskolapadban, esetleg még könyvet is vett a kezébe amikor megalapozta a tudását. Az általunk közölt adatok nem titkosak, tehát hozzáférhető minden szakember és szakembernek magát nevező kókler előtt is. Sajnos nem tudjuk más szóval illetni azokat a tudálékos félrevezetőket, akik elvárják, hogy hallgassanak rájuk esetünkben a vezetékes vízfogyasztók.

Érthetetlenül és tanácstalanul állunk az előtt a mentalitás és folyamatos félretájékoztatás előtt, ami rendszeresen jellemezi a vezetékes vízszolgáltatók kommunikációját az általuk biztosított ivóvízről. Csak, hogy most ön is tisztán lásson, leírjuk azt, amit idáig is mindenki tudott, vagy tudhatott volna, ha nem hiányzik az iskolából.

 

A tények makacs dolgok, még ha az ivóvízről is van szó.

A fentiekben hivatkozott Pannon-Vizes bejegyzés cáfolatául segítségül hívtuk a tudományt. És a tudomány a közhiedelmekkel, félretájékoztatással és a PR-rral szemben segített nekünk.

 

Tény az arzénról, amit egy vízműves sem fog elmondani:

meg kell különböztetnünk a szerves és a szervetlen arzént egymástól. Nem összekeverendő a kettő.

A szerves arzén található meg a tengeri halakban, algákban, egyéb tengeri állatokban. Ebben a formában gyakorlatilag ártalmatlan! Szinte teljesen kiürül a szervezetből, éppen azért, mert szerves formában kerül be a szervezetbe, ami jól reagál rá.

A szervetlen arzén található meg az ivóvizekben, ezek a vegyületek jól oldódnak a vízben. A szervetlen arzén rákkeltő! Nem tudja a máj teljesen lebontani, csak kb. 50-60%-át, a maradék felhalmozódik a belső szervekben daganatot okozva.

Akkor most tessék elgondolkozni, hogy mi van…………

 

Az arzén ketyegő bomba az ivóvízben.

Tehát nem igaz, hogy a vezetékes ivóvízben esetenként fellelhető arzén nem káros. De nagyon is az és még rákkeltő is. A tengeri herkentyűkben lévő arzén és a vezetékes vízben lévő közötti párhuzamot pedig tudjuk be a felkészületlenségnek és a butaságnak. Remélem el tudnak majd számolni a lelkiismeretükkel az adott pozícióban lévő szakemberek, akik folyamatosan csak lejáratni képesek magukat.

A vízközmű kerekasztalnak és szóvivőinek pedig azt üzenjük a túloldalról, hogy ne ferdítsék tovább a tények, hogy magyarázzák a bizonyítványukat, hanem tájékoztassák hitelesen a lakosságot. Ne csak arról ami senkit nem érdekel, hanem arról, hogy nem teljesen olyan kifogástalan a szolgáltatott ivóvíz minősége, mint ahogy azt folyamatosan próbálják sulykolni. Talán többet kellene foglalkozni a problémák megoldásával, mintsem a háztartási ivóvíztisztító rendszerek ellen folyamatosan jelenlévő PR-ral.

Részünkről átadtuk az információt, az arzén nagyon is káros az ivóvízben, mert rákkeltő. Ők meg válogassák meg, hogy milyen „szakembert” kérnek fel legközelebb, mert amit mond, azt már általános iskolában is cáfolják. Feltételezzük, hogy létezik odaát egy valaki, aki legalább magában elismeri, hogy mekkora butaság és félrevezetés amit mondanak. Kemény szavak? Azok, de sokkal keményebb lesz majd belátni azt, hogy semmi tudományos alapja nincs annak, amiről próbálnak minket meggyőzni. Kemény lesz majd várni az onkológus elött…

error: Content is protected !!