Oldal kiválasztása

mekk elekEz a bejegyzés a szokásosnál személyesebb hangvételűre sikeredett. Ez azért van, mert nem tudom tolerálni azt, amikor „szakembereknek” álcázott akárkik a tájékozatlan embereket félrevezetik. A hozzá nem értésüket palástolják mindenféle szakipari dumával amitől egy átlagos érdeklődő leblokkol. Vannak ilyenek, hallottunk róluk. Sajnos akkor szembesül az érdeklődő az ilyen pancser „szakemberekkel”, amikor a legnagyobb szükség lenn egy valódi tanácsra.

Már most előre kérek elnézést azoktól a valódi szakemberektől, akik az érdeklődő és problémamegoldásra vágyó embereknek önzetlenül és legjobb szaktudásuk szerint segítenek. A segítség néha nem is szaktudás, vagy hozzáértés kérdése, hanem lustaság és nemtörődömség győzedelme. Ezek az esetek megtörténtek! Sajnos!

 

Szerelvénybolt az igazi zsákutca

Néha előfordul, hogy a víztisztítót vásárló betér egy szerelvényboltba. Tesz i ezt azért, mert úgy véli valamilyen csatlakozása nem illeszkedik a frissen vásárolt berendezéséhez. Idáig nem is lenne gond, hiszen rengeteg apró mütyürt és kütyüt lehet kapni az ilyen helyeken, bevallom én is néha elidőzök szerelvényboltokban. Amíg én egy felületes mosolyt morzsolok el egy hozzá nem értő, vagy össze-vissza beszélő munkatársat hallva, addig ez egy hozzá nem értő vásárló esetében egyenesen a katasztrófához vezethet.

Egy konkrét példa. Egy asztali víztisztítót vásárló azt hitte, hogy a külső mentes csapjára nem megy fel a víztisztító útváltó csapja. Azt hiszi, mert nem ért hozzá. Gondol egy nagyot és elmegy a legközelebbi szerelvényboltba. Ott természetesen kifogja a legfrusztráltabb eladót aki a tőle várható módon kommunikálja le azt, hogy nem tud megoldást a problémára.

Így hangzik! Ilyen menet nem is szabványos és nem is látott még. Sőt, kis országunkban az ilyen illesztés abszolút nem megszokott. Talán esztergálni kellene valami átalakítót, hogy össze lehessen kötni.

Szegény vásárló a hóna alatt a víztisztítóval ballag haza és azon gondolkodik, hogy milyen rossz üzletet csinált ezzel a víztisztítóval, hiszen nem is szabványos még a menete sem. Hazaér és felhívja az ügyfélszolgálatunkat. Az ügyfélszolgálat 1 db kérdést tesz fel és lássanak csodát, a probléma megoldódik! A kérdés így hangzik: levette a belsőmenetes átalakítót az útváltó csapról? Érkezik is a válasz, hogy nem. Akkor bizony nehéz a külsősmentes csatlakoztatás. Megoldás tehát az, hogy kitekerjük az átalakítót és máris csatlakoztatható a külső menetes csaphoz.

A legbosszantóbb az egészben az, hogy az asztali víztisztító csatlakozásai standard megszokott (22-es) csatlakozások. A menet sűrűsége sem eltérő a normálistól. Ezt a szerelvenyvboltos kolléga is látta. Ha nem, akkor mit keres ott? Köszönjük az ilyen segítséget!

 

Vízszerelő kincs a háznál

Megesik néha, hogy az ozmózis víztisztító beszereléséhez külsős vízvezeték szerelőt hívnak a vásárlók. Az ilyen szakikat is jól ismerjük, mert arcátlanul magas áron (20.000.-Ft) végeznek el egy ozmózis víztisztító beszerelést. Természetesen ez is érthető, hiszen nem mindenki szeret bütykölni, vagy 1-2 órát rászánni az életéből egy víztisztító beszerelésre.

Az ozmózis víztisztítók beszerelését részletes leírással, bekötési rajzzal, illetve videóval is támogatjuk. A beszerelési csomagban minden benne van ami egy ilyen beüzemeléshez szükséges. Valamint gondoskodunk infó vonalról, ahol szakemberünk telefonon keresztül navigálja a beszerelést. Azt hinnénk, hogy egy végzett vízvezeték szerelő meg tud különböztetni 4 színt (hiszen színkódos vezetékek könnyítik a bekötést). De nem!

Elérkeztünk tehát oda, hogy a vásárló felhívta az infó vonalat és már felhergelve ( a kedves szaki hatására) kissé ingerülten kérdezget. Az infó vonal szakszerűen és jó értelmezhetően válaszol, de elérkezik egy pont, ahol a vásárló átadja a szerelőnek, hogy gyorsítsa az információ áramlást. A szerelő hangán leget már érzékelni, hogy nagyon flegma. Ez nem az Ő biznisze, csak a víztisztító árának közel a felét leakassza egy kontár munkáért és kész. Tehát az információs csak áramlik közérthető nyelven (habár egy vízvezeték szerelőtől többet is el lehetne várni, pláne ennyi pénzért) és a szerelő bemondja az adut, „nem vagyok víztisztító szerelő”. Na itt veri ki biztosítékot!

Az egy dolog, hogy nem ért még a vízszereléshez sem és nem képes egy egyszerű bekötési rajzon elmennie, de akkor ő rá is igaz a kérdés, mit keres ott?!  Tudom, hogy pénzt és nem is keveset, de egy ilyen arcátlan butaságot bemondani szakember létére. Nincs ilyen hogy víztisztító szerelő, pontosan azért meg nem ésszerű szakosodni a vízvezeték szerelőknek. Pont azért, mert nincs WC deszka szerelő vagy villanyégő műszerész sem.

 

A megoldás a problémára

Ilyen és ehhez hasonló esetekben azonnal hívja fel azt a céget akitől a víztisztító berendezést vásárolta. Az Ő felelőssége megoldania ezeket a felmerülő problémákat. Amennyiben nem illeszkedik, vagy nem csatlakozik valami, akkor a kereskedőnek kell ellátni, természetesen ingyen a vásárlót a megfelelő alkatrészekkel.

error: Content is protected !!