Oldal kiválasztása

Már nem asztali, de még nem ozmózis víztisztító. A PurePro S300 víztisztító átmenetet biztosít az asztali, viszonylag instant víztisztítás és a nagyobb szűrési kapacitással rendelkező ozmózis víztisztító berendezések között. Ideális választás azoknak, akik csak ismerkednek a háztartási ivóvíztisztítással, vagy az ozmózis víztisztító rendszerekkel szemben fenntartásaik vannak (alaptalanul). Ideális megoldás bármely vízzel üzemelő berendezés védelmére. Ilyen vagy hasonló elvű berendezéseket használnak kávéfőzőgépek ellátására szolgáló víz előszűrésére.

 

Mit szűr ki a vízből?

  • Kiszűri a vízből az elszíneződést okozó lebegőanyagokat (pl. rozsda, homok, iszap…).cleanlife_purepro_s300b_viztisztito_beszerelten
  • Az aktívszén kiszűri (megköti) az oldott szerves szennyező anyagok (pl: kőolajszármazékok -benzol-, szerves savak, növényvédőszereket -peszticidek- és egyéb vegyszerek) 98%-át, oldott gázokat, műtrágyaszármazékokat és fenolokat ezáltal a kellemetlen szag- és íz anyagokat.
  • Eltávolítja a szabad és kötött aktív klórt, klórszármazékokat, pl. a rákkeltő trihalometánokat és a trihaloetilént, melyek a hálózati víz klórozása miatt mindig jelen vannak.
  • Kiszűri az azbesztet és korlátozott mértékben a nehézfémeket (ólmot, vasat, mangánt, molibdént, kadmiumot) is.

Beszerelése egyszerű: a mosogató alatti vízbekötésre csatlakoztatva adjuk meg a víztisztító bemeneti vízét. Ez után a mosogatóba fúrt, a berendezéshez mellékelt csap kerül felhelyezésre és bekötésre. A rövid szerelési művelet után azonnal friss és már szűrt ivóvizet csapolhatunk a kerámiabetétes csapból. A szűrőegységeket egy nagyon stabil fém váz foglya össze, aminek hátfalán rögzítő lyukak kapnak helyet, ezzel is lehetővé téve a berendezés esetleges falra rögzítését.

A szűrőbetétek „S” szériások, azaz csak ki kell pattintani a régit foglalatból és visszapattintani az új szűrőegységet és kész is van a szűrőbetét csere.

A tisztítórész 3 lépcsője:

  1. 5 mikronos polipropilén előszűrő egység (kompakt+”Quick”-csatlakozós kivitel), FDA és NSF minősítés, 2,5″x10″
  2. szemcsés (granulált) szerkezetű aktívszén (GAC) szűrő egység (kompakt+”Quick”-csatlakozós kivitel), FDA és NSF minősítés, 2,5″x10″
  3. tömbös szerkezetű aktívszén (CTO BLOCK) szűrő egység (kompakt+”Quick”-csatlakozós kivitel), FDA és NSF minősítés, 2,5″x10″

cleanlife_purepro_s300b_viztisztito_szurocsere

 

Megtartja az ásványi anyagokat!

Az ozmózis víztisztítókkal szemben a leggyakrabban felhozott ellenérzés az, hogy megszűri az ásványi anyagokat is. Részemről ritkán találkozom olyan felhasználóval, aki a napi ásványi anyag bevitelét a vezetékes csapvízre bízza. Amennyiben mégis, úgy ásványi anyag visszapótlásról gondoskodunk egy kiegészítő szűrőegységgel.

A PurePro S300 víztisztító esetében nincs ásványi anyag veszteség, hiszen a szűrőegységek nem képesek azokat megszűrni. A háromfázisú vízszűrés ideális vezetékes csapvíz esetében.

 

PurePro S300K víztisztító, ultraszűrővel.

A „K” betű a kapilláris membránt, vagy más néven az ultraszűrőt jelöli. Ezzel a kapilláris membránnak növelhetjük a víztisztító szűrési minőségét, mert az ultraszűrő 0,02 mikronos szűrést biztosít. Ugyan még ezzel is messze vagyunk az ozmózis víztisztítók biztosította szűrési minőségtől, de jócskán növeltük a PurePro S300 szűrési biztonságát ezzel a keresztmetszettel. Az ultraszűrő bilincsek segítségével könnyedén felrögzíthető a víztisztítóra és 1/4″-os illeszkedéseinek köszönhetően, könnyedén össze is kapcsolható.

A kapilláris membrán vagy ultraszűrő élettartama 10.000 liter, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy átlag háztartásban 2 évente kell csak lecserélni. A többi 3 szűrőbetétet pedig évente.

 

Kiegészítő lehetőségek PurePro S300 víztisztítóhoz.

Az egyik és leghasznosabb kiegészítés az előbb tárgyalt kapilláris membrán, vagy más néven ultraszűrő. Mivel itt nincs ásványi anyag vesztés, ezért azt visszapótolni sem kell.

error: Content is protected !!