Oldal kiválasztása

A napokban egy érdekes bejegyzést találtam. Itt bizonygatva van, hogy mennyivel hasznosabb a pi víztisztító, mint az ozmózis víztisztító. Az kifejezetten ellenszenves, hogy a bejegyzés írója olyan képeket használ fel, amit egy ozmózis víztisztító webáruházából csent el, de ez már mindegy is. Ezek a víztisztítós cégek ugyanis nem bírnak magukkal és folyamatosan egymást, illetve egymás technológiáját szapulják. Na jó, legyen! Erre válaszolnunk kell, hogy az érdeklődők tiszta képet kaphassanak. Akkor csak a miheztartás végett üzenjük a másik oldalról…
Az említett bejegyzés ezen a linken található meg: http://www.piviztisztito.hu/mi_a_pi_viz_pi_viz_vagy_ozmozisos_viz.html . Itt teszem hozz a cikk írója valamikor megkeresett, hogy vegyem le az egyik bejegyzésemet, amit arról írtam, hogy mennyire hasonlít a pi víztisztítója a gagyi termékbemutatós víztisztítókhoz, mint pl.: Modellhome 0039 víztisztító és gravitációs víztisztító néven emlegetett társai (akkor ezt megtettem, mert jobb a békesség). Ez után a bejegyzés elolvasása után sajnos nem nézhetek félre, rendet kell tenni a fejekben.

 

Mi is a pi víz?

Ez az a kérdés amire idáig soha senkitől nem kaptam választ. Általában a pi vizesek azzal kezdik, hogy mitől más mint a többi víz, mi több mennyire másabb a filozófiája a pi víznek, mint a többi tisztított víznek. Jönnek az aurafotózásos és egyéb okoskodások, amiket ugye semmilyen műszerrel nem lehet kimutatni.

Hatalmas a katyvasz a  fejekben ha víztisztításról van szó. Lassan ott tartunk, hogy víztisztító berendezést nehézkesebben választanak ki mint egy lakást, vagy egy kocsit. Annyi az információ és állinformáció, megtévesztés és csupán marketing duma, hogy ember legyen a talpán, aki hatékonyan tud választani a rengeteg víztisztító berendezés közül.

Tehát a magam fejlődése érdekében és olvasóink hiteles tájékoztatása végett kérem, hogy egy pi víztisztító szakértő magyarázza már el, hogy mi is az a pi víz, illetve milyen mérésekkel lehet igazolni egy vízről azt, hogy pi. Természetesen csak a klasszikus mérési eljárások és nem a hókusz-pókuszok érdekelnek, hiszen mi is csak hagyományos úton mérjük a víztisztító berendezések hatásfokát.

Jelen pillanatban ugyanis úgy állunk, hogy nem lehet hagyományos méréssel megállapítani, hogy melyik pi víz, vagy melyik nem pi víz. Ezzel az erővel mondhatom, hogy a bal oldali pohárba angyali tündér víz van, amitől a mindenki repülni kezd, míg a másik (ugyan tisztább) víz csak a legtisztább. Vajon melyiknek lehet hinni???

 

Mi az ozmózis víz?

Az ozmózis víz az, amit ozmózis vízszűrés után kapunk. Ez azt jelent, hogy 0,0001 mikron résméretű membránon keresztül préselődik a víz. Ezzel az ozmózis szűréssel megtisztítható a vezetékes víz a gyógyszermaradványoktól, hormonoktól és az arzéntól is. Természetesen még a klórt és a nehézfémeket is megszűri, a lebegőanyagokról nem is beszélve, így tényleg nem marad a vízben sem baktérium, sem pedig vírus. Kissé egyszerűbben, mindent megszűr a vízből, ami nem tiszta víz. Szerintem talán ez adja vissza legjobban az ozmózis víztisztító berendezések tényleges hatásfokát. Az ozmózis víztisztítás, tehát a legtisztább és legbiztonságosabb vízszűrést képes biztosítani egy háztartásban. Ezzel méréstechnikailag nem lehet vitatkozni, mégis megteszik, de más irányból közelítve (hiszen méréstechnikailag vitathatatlan az ozmózis víztisztító berendezések hatásfoka).

Egy régebbi bejegyzésemben foglalkoztam az ozmózis víztisztító berendezések ellen felhozott érvekkel. Ezt a bejegyzést ITT TALÁLJA>>

 

Nem tudni, vagy nem akarni tudni…

Sajnos még mindig nagy a sötétség bizony kereskedők/szakemberek fejében a háztartási víztisztítással kapcsolatban. Részemről nem kívánok olyan bugyuta és értelmetlen vitákba belemenni, amit bizony cégek bejegyzései generálnak bennem. Ez a bejegyzés is csak azért jött létre, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy mennyi áltudományos információ kering a neten. Itt még nem is mentem bele egyes ezoterikus vonalakba, ahol aztán végkép nincsen keresnivalója a víztisztításnak.

Lehet, hogy szkeptikus vagyok, de egyszerűen érthetetlen számomra, hogy miért kell tudatlannak lenni, vagy tudatlanságot színlelni amikor KONKRÉT adatokat kell értelmezni. Akiknek ez a hitrendszerét sérti, azoknak nagyobb nyitottságot kívánok a VALÓS és REÁLIS, mérhető dolgok iránt, mert akárhogyan is van, de az a biztos!

error: Content is protected !!