Oldal kiválasztása

Az ozmózisos víztisztító az ásványi anyagokat is kiszűri a vízből? Tulajdonképpen desztillált vizet készít?

Nem! A desztillált víz előállítása egy másfajta víztisztítási eljárás mint az ozmózis rendszerű víztisztító berendezések esetében.

 

Így készül a desztillált víz

„A desztillálás egy vegyészeti eljárás, segítségével egy folyadékot tudunk megszabadítani a felesleges szennyezőanyagoktól. Az eljárás lényege, hogy a folyadékot, esetünkben vizet a benne oldott szennyezőanyagoktól forralással és lecsapással szabadítjuk meg, tehát ha elvezetjük a felforrt vízgőzt, és lehűtjük, akkor megkapjuk mint úgynevezett desztillált vizet.”

További információk a desztillált vízről>>

 

Így dolgozik az ozmózis víztisztító

Tulajdonképpen ennél a tisztítási rendszernél, szűrésről beszélhetünk. Az ozmózis víztisztító berendezések „lelkét” képező ozmózis membrán áll a tisztítási folyamat középpontjában, az összes többi szűrőbetét az ozmózis membrán védelmét, illetve a megtisztított víz „kezelését” (visszasózás, lúgosítás, stb…) hivatott szolgálni.
A víztisztításárt felelős ozmózis membrán a maga 0,0001 mikronos résméretével  hozzávetőleg 95-98%-os vízszűrést hajt végre. Ez a tisztaság, szűréssel előállítható legjobb napjainkban ismert vízszűrőeljárásnak köszönhető, amit az ozmózis víztisztító berendezések alkalmaznak.

Tovább az ozmózis víztisztító berendezésekhez>>

 

Felmerült kifogás

Az ozmózis víztisztító berendezésekkel szemben az általánosan felhozott ellenérv az, hogy minden létfontosságú ásványi anyagot is megszűr, ami fontos lenne a szervezetünk számára. Itt is részigazságokat pufogtatnak a hozzáértők.

A napi ásványi anyag ellátásunkat nem feltétlen a vezetékes csapvízből kell fedeznünk, mert erre az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás szolgál. Valamint az emberen nagy százalékban fogyasztanak vitaminokat és egyéb étrend kiegészítőket, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak hasznos ásványi anyagokat.

Tehát a vezetékes csapvíztől várni és remélni szervezetünk ásványi anyag ellátottságának biztosítását, több mint ambiciózus vállalkozás, hiszen nem csak vizet viszünk be a szervezetünk egy nap folyamán.

 

Amennyiben mégis a tisztított vízből szeretnénk bevinni a „hasznos” ásványi anyagokat

Ebben az esetben olyan ozmózis víztisztító berendezést kell választanunk, ami rendelkezik ásványi anyag visszasózó (visszapótló) egységgel. Ez tulajdonképpen egy ásványi ágy, amiből vízátfolyás sebesség függően oldódnak ki az ásványi anyagok, így pótolva vissza azt a már megtisztított ivóvízbe.

Ilyen berendezés a PurePro 106 ozmózis víztisztító, ahol a visszasózást AIMRO ásványi anyag visszasózó egység végzi. Ez az egység 1/4″-os csatlakozásának köszönhetően a standard ozmózis víztisztító berendezések mindegyikére felszerelhető.

error: Content is protected !!