Oldal kiválasztása

Ozmózis víztisztító (fordított ozmózis víztisztító, ro víztisztító)

Az ozmózis víztisztító berendezések a legtöbb kérdést felvető, ugyanakkor a legjobb háztartási víztisztítást produkáló berendezések. Egyedülállósága és kiváló vízszűrési képessége (95-98%) a neki nevet adó ozmózis membrán biztosítja. Ez egy félig áteresztő szorosan tekercselt membrán ami 0,0001 mikron résmérettel rendelkezik. Ezen a szűrési méreten csak a víz molekulák képesek átmenni, így végez kimagasló víztisztítást. A víz molekulához az arzén molekula mérete áll legközelebb  de az ozmózis membrán segítségével az is megszűrésre kerül.

 

Ozmózis membrán

Az ozmózis membrán az ozmózis víztisztító berendezések központi része. Tulajdonképpen ha nem állna semmi másból az ozmózis víztisztító berendezés, akkor is működőképes lenne, de csak minimális ideig. E azért van mert egy ozmózis víztisztító berendezés nagyrészt olyan vízszűrő betétekből áll, ami az ozmózis membrán védelmére szolgál. Ez azért fontos, mert az ozmózis membrán ugyan kiváló vízszűrési képességgel rendelkezik, de nagyon érzékeny!

ozmozis

Fő ellensége a klór, valamint a vas ás mangán, amik károsítják a membránt. Továbbá a lebegő anyagok, amik képesek eltömíteni.

Szűrési hatékonysága lehetővé teszi, hogy a baktériumokat, vírusokat, hormonokat, egyéb gyógyszer maradványokat és arzént is eltávolítsa az ivóvízből.

 

Előszűrés a membrán előtt

Ezek tudatában tehát az alábbi előszűrő betétekről kell gondoskodni a háztartási ozmózis víztisztítók tekintetében:

  1. 5 mikronos szűrés. Ez a „nagyobb” szennyeződéseket, rozsdát és egyéb lebegő anyagokat távolítja el.
  2. Aktívszenes szűrés. Elsődleges fontossága a klór és egyelőszűrő szettéb nehézfémek megszűrése.
  3. 1 mikronos szűrés. Ez az utolsó biztonsági szűrés. Az esetlegesen kioldódó aktívszén port is megszűri.

Tehát ennek a minimum 3 lépcsős előszűrésnek kell meglennie egy háztartási ozmózis víztisztítóban ahhoz, hogy folyamatosan garantálni lehessen a víz kiváló szűrését és az ozmózis membrán hosszú élettartamát. Ezeknek az előszűrő betéteknek a rendszeres cseréjével gondoskodhatunk arról, hogy az ozmózis víztisztító, illetve ozmózis membránunk hosszú élettartamú legyen.

error: Content is protected !!