Oldal kiválasztása

46_vizszereloAz ozmózis víztisztító berendezések mellé adott gépkönyvből, illetve beszerelési segédletből kiderül, hogy az ozmózis membránt be kell helyezni az ozmózis membrán házba. Ez azért is célszerű, mert az ozmózis víztisztító az ozmózis membrántól lesz a legjobb háztartási ivóvíztisztító berendezés. Ha nincs a membránházban, akkor ez kimarad és a membránház csak átengedi a vizet, de nem szűr. Értelemszerűen, hiszen nincs benne az, ami szűrjön, az ozmózis membrán.

 

Már megint egy pancser vízszerelő

Esetünkben egy átfolyós víztisztítóról volt szó, amit egy vízszerelőnek látszó valaki (annak mondta magát) szerelt be. A kedves vásárló vette észre, hogy a bekötési csomagban benne maradt 2 db hosszúkás, kék, ozmózis membrán feliratú valami (mert a 800DF modellben 2db membrán van). Bingó! Ez maga az ozmózis membrán amitől az a víztisztító ami, vagyis ozmózis. Ha nincs benne, akkor nem ozmózis víztisztító az ozmózis víztisztító. Ez könnyen belátható!

 

Félreérések helyett

Akármilyen jó szakembernek is mondja magát egy vízszerelő, feltétlen mutassuk meg neki a gépkönyvet. Ez azért is hasznos, mert a gépkönyvek végén található beszerelési jegyzőkönyvet illenék aláírnia annak az embernek, aki a bekötést végezte. Ez megnöveli a biztonsági szintet az ozmózis víztisztító vásárlónak.
Tehát ne higgyünk el mindent egy magát valakinek mondó „szakembernek”. Esetünkben még szerencse, hogy nem vágta zsebre a szaki a membránokat (ez a legdrágább szűrőegység). Slendrián hozzáállásával csak  annyit látott, hogy egy dobozt kell bekötni a vízhálózatba, de hogy mi micsoda az már nem érdekelte. A két membrán ugyanis igencsak terebélyes, nem észrevenni több kérdést is felvet, amibe most nem megyek bele.

error: Content is protected !!