Oldal kiválasztása

Kérdés: „Ozmózis víztisztítómhoz szeretnék ro membránt. Eredetileg 100GPD-s volt benne, két év után cseréltem, de 50GPD-st vettem tudatlanul, ami elég kevés vizet enged át, vagyis sokáig megy a tisztító mire a 12 literes tartály megtelik, miközben túl sok víz folyik a csatornába folyamatosan a töltés alatt.
Azt szeretném megtudni, hogy mi különbség van az 50, 100, 200 as GPD membránok között?
Amit kiderítettem, az áteresztőképessége nagyobb a magasabb számúnál. Viszont a házba mindegyik belefér-e? Vagyis a mérete mindegyiknek azonos?
Mivel a szűrőképesség mindegyiknél állandó 0,0001 mikron, ezért nem értem a szűrését? Hogy tud több vizet megszűrni a 200-as mint mondjuk a 100-as, ha egyforma a méretük?
Most ismét cserélni szeretném szűrőimet, az ozmózist is, ezért kérek Önöktől szaktanácsot.
Milyen GPD-s ro szűrőt vegyek? 100 vagy 200-ast?
A 200-as fele annyi idő alatt tölti a tartályt tele, mint a 100-as?
Ha igen, megéri a jóval drágább szűrőt vennem, mert jóval kevesebb víz megy a csatornába töltéskor?
A tisztítóm nyomásfokozóval is ellátott 9lépcsös berendezés. Bekapcsoláskor 1percig mossa az ro szűrőt, majd átvált töltésre, és eközben állandóan folyik a csatornába a víz. Mivel az ro szűrőt mindig mossa még a tartály fel nem telik. Ha nagyobb az ro szűrő, akkor gondolom előbb megtelik a tartály és kevesebb a csatornába veszendőbe menő víz.”

 

Válasz: Igen, a szűrési résméret és a fizikai méret is megegyezik az 50 GPD és 200 GPD tartományokban. (300 GPD-s esetében mér növekszik a szélesség). A résméret pedig minden egyes ozmózis membrán 0,0001 mikron. Eltérés a tekercselésben, azaz a GPD (gallon per nap)számban van. Minnél nagyobb ez a szám, annál jobban, illetve annál gyorsabban préselődik át a víz rajta. A tartály nélküli víztisztítók esetében ezért használnak 2 db 200 GPD-s (azaz összesen 400 GPD-s ozmózis membránt), mert csak ezzel a növelt átfolyási képességgel biztosítható a jó működés.

Tartályos ozmózis víztisztítók esetében 100 GPD-s membrán ajánlott maximum, mert tapasztalatok szerint a nagyobb (200GPD-s) már nem biztosít kétszeres vízátfolyást mint a 100 GPD-s víztartály esetében.

Tanácsom tehát a 100 GPD-s ozmózis membrán használata.
Az ajánlott 100 GPD ozmózis membránt itt találja>>

error: Content is protected !!