Oldal kiválasztása

anyos.A napokban, miközben pásztáztam a netet, szembe találkoztam egy kérdés megválaszolós oldalon egy olyan hülyeséggel ami kivert nálam is a biztosítékot. Sokat láttam már mindenféle netes orgánumon víztisztítókat szapuló, vagy éppen dicsőítő okoskodást, de ez még nekem is sok volt.

Ugyan már!

A komment annyi volt, hogy egy bizony márka miért jobb mint a másik, mert például annak van ÁNTSZ engedélye, a másiknak nincs. Szerinte így csak UV lámpával lehetne értékesíteni, sőőőőt. A gyártó nem állatott a Google AdWords rendszerében a konkurencia márkájára hirdetést feladni. Hát ez aztán a vérlázító, habár mindenki tudja, hogy a marketing vérre megy, hiszen egy profi cég abból él és fejlődik, amit megkeres.

Talán olvasta már tőlem, hogy mennyi unalmas a fontoskodó, minden lében kanál hozzáértőéket kiigazítanom, de ez valóban amatőr.

  • Amelyik márkáról az volt állítva, hogy ne rendelkezik ÁNTSZ minősítéssel, az rendelkezik ÁNTSZ minősítéssel. Ez a minősítés csak pénztárca és idő kérdése, sokat nem oszt vagy szoroz. Nagy titkot nem árulok el, ha közlöm, hogy az ÁNTSZ egy víztisztító bevizsgálásakor csak azt vizsgálja, hogy nem szennyezi-e a víztisztító a vizet. Tehát nem a szűrési precizitás és minőségről  tanúskodik egy ilyen minősítés, csupán arról, hogy a a víztisztítóból kijövő víz nem szennyezettebb mint a bemeneti. Ezt egy üvegpohárral is produkálni lehet, habár ettől az üvegpohár nem lesz víztisztító.
  • UV lámpa egy valóban hasznos dolog, például fúrt kút esetében fokozottan ajánlom a víztisztító elé bekötni. Nem hinném hogy attól lesz egy víztisztító „ÁNTSZ-esebb”, ha van rajta UV lámpa. Tehát nem hiszem, hogy gyenge minőségű víztisztító kiegészítése UV lámpával egy megbízható víztisztító berendezést eredményez.
  • Az, hogy ki mire hirdet a neten, ahhoz végkép senkinek semmi köze, csak a hirdető pénztárcájának. Hosszan beszélhetnék itt bizony forgalmazók megtévesztő marketingjéről, de most ettől eltekintek. Bizony a marketing véresen komoly dolog.

Egyszerű, csak be kell látni!

Mármint a háztartási ivóvíztisztítás. Szűrőegységeken megy át a víz, ami a szűrési folyamatok közben megtisztul úgy, hogy a szűrőbetétek résmérete szűkül, valamint valamely tisztító anyag (nagy részben aktív szén) tisztító hatást fejt ki rá. Ez után (ozmózis víztisztítók esetében) jöhet a vízkezelés, ami pluszt ad a vízhez, általában ásványi anyagot. Ennyi az egész, nem a rák ellenszeréről diskurálunk.

error: Content is protected !!