Oldal kiválasztása

3kerdes_egeszseg-238x300Lássuk is akkor egyesével az okokat:

1. Mert egészségesebb a tisztított víz, mint bármelyik más folyadék.

A tiszta víz a legideálisabb folyadék szervezetünk számára. Ez abban is megmutatkozik, hogy testünk közel 2/3-át víz tesz ki, nem pedig valamilyen cukros üdítő. Ha már ez igaz, akkor kimondhatjuk, hogy a víz utánpótlás fontos számunkra, sőt nem mindegy, hogy ez az utánpótlás milyen minőségű.

Ugye Ön sem iszapos, rozsdás vízzel akarja kitölteni szervezetét?!

2. Mert valódi biztonságot csakis a tisztított víz biztosít.

  • Lehet akármilyen jó minőségű is a vezetékes vízellátás, illetve a víztisztítás hatékonysága a víztisztító telephelyeken, ha elavult, rozsdás és szennyező vezetékeken át jut el a lakásunkba a megtisztított víz. A víz útja ezekben a csövekbe általában 24 óra, azaz a víztisztaság csak a telephelyen lehet maximum igaz, mire a lakásába ér már nem! Ez olyan, mintha fehér nadrágban csúszkálnánk a padlón. A fehérség/tisztaság csak a kiinduló állapotban volt igaz, pár perc múlva már sajnos nem, akármennyire is tisztogatták előtte  a padlót. Ehhez képzelje hozzá, hogy a víz a legjobb oldószer!
  • Az élelmiszeriparban nap mint nap röppennek fel botrányok. A nagy generáció már tudja, hogy a párizsi a legveszélyesebb húskészítmény, mert fogalmunk sincs, hogy mi minden lehet benne, a megszokott adalékanyagokon kívül. Pont így van ez az ivóvízzel is. Soha nem tudhatjuk biztosra, hogy mi van a vizünkben, amit megiszunk. Természetesen lehet akár laboratóriumi mérést is végeztetni a vízminőség meghatározása érdekében, de ez csak az adott pillanatban állja meg a helyét. Egy váratlan következmény, mint mondjuk egy csőtörés, felbolydítja az egész rendszert és a mérési adatok már nem is igazak. Valamint az elhasználódott csőhálózat, valamint a legjobb oldószer (a víz) találkozásakor sem lehetünk biztosak abban, hogy amíg hozzánk ér a víz, milyen folyamatok játszódnak le benne.
  • Már megint a csőhálózat. A példa kedvéért vegyünk egy rúd párizsit. Első másodpercben még tiszta. Csomagoljuk ki és adjuk át egy embernek és az is adja át egy másiknak. Ezt a folyamatot 24 órán keresztül ismételgessük. A végeredményt senki sem szeretné elfogyasztani. Mi történt? Csak annyi, hogy a „tiszta” rúd párizsi nem steril közvetítő elemekkel találkozott 24 órán keresztül. Ugyan ez érvényes az ivóvíz tekintetében is. A vízvezetékek ugyanis nem sterilek és nem zártak hermetikusan, tehát szennyeznek!

A vízfelhasználás helye az Ön otthona, ezért az ivóvizet a felhasználás helyén kell megtisztítani, csak így garantálható az egészséges, szennyeződésektől mentes, egészséges ivóvíz!

A következő részben a kényelmi elemeket is érinteni fogom, ami szintén nem elhanyagolható érv…

 

error: Content is protected !!