Oldal kiválasztása

Sok HELYEN Sokat olvasni AZ ozmózis víztisztító berendezésekről, (Akik eredetileg fordított ozmózis víztisztító néven kerültek napvilágra). Általában olyan információkat tesznek közzé ezekről a berendezésekről, AMI erősen alkalmas az elriasztásra. Hogy mit értek ez alatt?
Például egy olyan „pánikkeltésre” alkalmas „Információ csipetet” ami a klíma berendezések esetében Így szólna. Ne vegyél klíma berendezést, mert légiós betegséget kaphatsz. Tudtad, Hogy 25% -os halálozási mutató van ennél a megbetegedésnél?

Lássuk szerint csak mit TETT a költő:

  1. Eltereli a vasalási szándékodat és a figyelmedet.
  2. Átad valamilyen rész (rosszabb esetben Hamis) információt.
  3. Elriaszt egy tudományosnak, vagy hitelesnek látszó számadattal, ami akár lehet igaz is, de nem releváns a termék esetében.
  4. Felkínál egy jobb lehetőséget, AMI NEKI véletlenül van.

Tavaly láttam TV hirdetésben olyan szúnyoghálót, aminek az volt az egyik előnye, a sok között, hogy nyitva lehetett hagyni a bejárati ajtót, így nem kellett drága klíma berendezést vásárolni.
Mondanom sem kell, hogy a térdemet csapkodtam a röhögéstől és az  ismerőseimet heteken keresztül sokkoltam ezzel a bugyuta információval. Értem én, hogy marketing (alkalmazzuk mi is), de azért ne nézzük már hülyének a kedves leendő vásárlót. Ezeket a reálisnak tűnő információkat ezek után egységesen bullsit-nek fogunk nevezni, hogy jól elkülönüljön a valós információktól, amiknek még értelme van van.

Az internet elterjedésévél újabb nyelvújítás és felvilágosodás tapasztalható. Régebben gyakran írogattunk fórumokba, ahol örömmel konstatáltuk, hogy mindenki mindenhez ért és mi csak azért nem vagyunk hitelesek, mert víztisztító berendezések forgalmazásából élünk. Meguntuk ezt a szélmalomharcot és elköszöntünk ezektől a víztisztító, vagy víztisztítós fórumoktól.

 

Aktívszenes víztisztítónál nem kell jobb, állítják az okosok.

Sok cég hirdet az internet olyan szöveggel, hogy ne ozmózis víztisztítót vásároljon, mert az minden „hasznos” ásványi anyagot eltávolít a megszűrt vízből. Nekik üzenjük, hogy tessék visszaülni az iskolapadba és megkérdezni a tanárbácsit (vagy nénit), hogy a vízből mennyi ásványi anyag szívódik fel a szervezetben. Megdöbbentő választ fognak kapni, ami egy elhanyagolható számot fog mutatni, tehát a vízből az ásványi anyagok felszívódása nem jellemző és felesleges információ a vízre nézve élettanilag. Talán sok ásványvíz gyártó sem jelentkezett eléggé az iskolában, ezért is pakolják tele olyan ásványi anyag számokkal a vizeiket, amitől elképesztően kemény lesz. DE NEM FOG FELSZÍVÓDNI, TEHÁT FELESLEGESEN TERHELI A SZERVEZETET!

Visszatérve az aktívszenes víztisztító berendezésekhez. Ezek a víztisztítók a víztisztítás alapját képviselik, természetesen a mechanikus szűréssel együtt. Valóban igaz, hogy már ezek használatával vezetékes víz esetében sokkal kellemesebb és klór mentes víz ízt érhetünk el (ésszerű, hiszen nincs benne klór). Na meg az, az  igazság, hogy nem szűrik meg az az ásványi anyagokat, hiszen vegyi szűrést végez ellenszavazat pedig olyan résméretű mechanikusat, mint egy ozmózis víztisztító (0,0001 mikron).

 

Itt a fényes bizonyíték az ozmózis víztisztító berendezések Mellet.

Ha valaki még ezek után is az ozmózis víztisztító berendezések ellen érvel, akkor íme egy olyan sztori, amit egy kedves törzsvásárlónk küldött nekünk. Annyit tudni kell, hogy kb. fél éve a lúgosító berendezések előtt nanoszűrő membránokat (szűrési méret: 0,0008 mikron) használunk. Pontosan azért, Mert ásványi anyagokat hagy a megszűrt vízben, ami a lúgosító ionizátor berendezés működéséhez elengedhetetlen, hiszen összefüggésben van a vezetőképességgel.

Ehhez az információhoz egy érdekes „hibán” keresztül jutottunk. A hibajelenség az volt, hogy a nanoszűrő membrán után 200, vagy a feletti ppm-es TDS érték volt tapasztalható. Ez keltette fel a vásárlónk érdeklődést és jobban beleásta magát a problémába és annak körülményeibe. Rövid utánajárás után az európai vízminőség (VAGY NEM) újabb fényes bizonyítékára lelhetünk.

 

Hoppá, hoppá táblázat! Na meg az a kiváló minőségű vezetékes csapvíz.

Ezt a táblázatot a vízművek tette elérhetővé, tehát mindenki számára elérhető. Ezek nem valós idejű laboratóriumi mérések, amelyeket adott problémára végeztettünk. Ezeket az adatokat a vízmű álltal publikált eredmények, amelyekről ŐK (mármint a vízművek) is tud, hiszen az ŐK adták ki az az adatokat. Ugye érződik enyhe ellentmondás az állandóan sulykolt vízminőséggel és az általuk publikált adatokkal. A kettő enyhe ellentmondásban van.

ozmózis víztisztító Mérési Eredmény nitrit-nitrátra

Számunkra a kerepesi adatok a fontosak, hiszen egy vásárlónk ott használja a víztisztító berendezést. Ezek az adatok pedig  nagyon elkeserítőek. Látható ugyanis, hogy a nitrit és nitrát értékek az egekben vannak. Még nem víz íz versenyeket, meg hasonló butaságokat kellene szponzorálni az iskolákban, hanem megszabadulni az ivóvíz szennyeződések ekkora kiugrásától adott településeken. Most ezt tényleg vegye magára, akinek ez inge! NO COMMENT …

A nitrit jelenlétével kapcsolatos Másik probléma a rákkeltő nitrozaminok keletkezése, amelyek Rákos elváltozásokat okoznak, főleg a gyomorban, a májban és a tüdőben. A nitrit és Nitrát Nem elsősorban húskészítményekkel, hanem zöldségfélékkel, és ivóvízzel jut a szervezetünkbe. Az Ország bizonyos területein az ivóvíznek igen magas a Nitrát-tartalma, mégpedig azért, mert a műtrágyából kioldódó nitrátok a talajba, onnan pedig az ivóvízbe jutnak. A Nitrát tartalmú ivóvíz fogyasztása veszélyes a csecsemőkre, a kisgyerekekre és terhes anyákra. Mivel a nitrátot forralással nem lehet a vízből eltávolítani, ezért ez a víz nem használható még főzéshez sem. forrás: http://www.vitalitas.hu

Az egyik legnagyobb jelentőséggel bíró ivóvíz szennyező anyag a Nitrát, ami a csecsemőkben ún. „Kék csecsemő szindrómát”,  methemoglobinémiát okozhat . A nitrátot el lehel távolítani a vízből desztillálással (100%), fordított ozmózissal (85-95%) és ion cserével. A víz puszta felforralása nem csökkenti a Nitrát tartalmat.  forrás: http://www.vizlabor.shp.hu

 

Lehetne még idézgetni, de Ön is könnyedén rákereshet a Google-n arra a kifejezésre, páldáúl itt. Tehát értsük jól. Ha Ön Kerepesen lakik akkor csinálhat akármit a vezetékes ivóvízzel (kivéve desztillálás és ozmózis vízszűrés), akkor sem adhatja jó szívvel a gyerekeinek, akármennyire is sulykolják az (a fenti adatokból látható) európai vízminőséget. Több mint elgondolkodtató az, hogy ebben az esetben szükség lehet-e ozmózis víztisztító berendezésekre. Vagyis akármennyire is európai vízminőség csordogál a vezetékes vízhálózatban (:)) azért nem ártana a vezetékes víz biztonságát fokoznunk egy nyamvadt ozmózis víztisztító berendezéssel.

 

Az ozmózis víztisztító és az ozmózis membrán hatékonysága

Némi pátosszal, azt is nyugodtan kijelenthetjük, hogy az ozmózis víztisztító berendezések a legjobb háztartási vízszűrést képesek biztosítani. Erre most a nanofilterrel fogjuk összehasonlítani az ozmózis membrán hatékonyságát.
Nanofilter membrán szűrési méret: 0.0008 mikron
Ozmózis membrán szűrési méret: 0,0001 mikron

Tehát nem áll nagyon messze egymástól a két szűrési résméret, de mégis olyan eltérések tapasztalhatóak még ezeknél a mikroszkopikus méreteknél is, ami megdöbbentő és bőségesen alátámasztja az ozmózis víztisztítók létjogosultságát. Na de hagyjuk most az ozmózis víztisztító felmagasztalását, azt most a mérési eredmények veszik át.

 

fetch-UID-

 

fetch-UID--1

fetch-UID--2

A mérési eredményekből látható, hogy a 0,0008 mikronos résméretű nanofilter membrán nem volt képes kivenni a szennyeződések azon részét, amit az ozmózis membrán könnyedén megszűrt. Ebből az következik, hogy az ozmózis membrán és ezzel együtt az ozmózis víztisztító berendezések az ennyire szennyezett vezetékes vizet is könnyedén biztonsággal fogyasztható ivó és főzővízzé teszik, tehát nyugodtan adható a pici gyereknek és az egész családnak. A nitrát szennyezettség az ozmózis membrán után 0, azaz NULLA. Erre semelyik más szűrő nem képes, pláne nem abban a kapacitás értékben, amelyben az ozmózis víztisztító működik. Ezzel költséghatékonyan és megbízhatóan küszöbölhetjük ki ezeket a káros anyagokat. A nitrit-nitrát szennyezettséget félretéve a nagy klasszikus még az arzén, amelynek a mérete is eléggé közel áll a víz molekula méretéhez, tehát ennek a megszűrése is ozmózis membránt igényel. Az arzén szennyeződés mértékéről készült térképet alább tekintheti meg. De mondjuk van itt minden ami szem-szájnak ingere.

arzén az ivóvízben

A térképen látható csapvíz szennyező anyagok nem, vagy csak névlegesen lehet megszűrni csupán aktívszenes víztisztítóval, ehhez bizony ozmózis víztisztító berendezés kell.

 

A végére a tények, amik ugye makacs dolgok.

Leszámítva ezt az olcsó közhelyet, nézzük át pontokba szedve azokat a tényeket, amelyek az ozmózis víztisztító berendezéseket a normál víztisztító berendezések fölé emeli.

  1. A vízből ásványi anyagok nagyon rossz hatásfokkal szívódnak fel a szervezetbe, tehát arra apellálni, hogy mennyi hasznosnak tekintet ásványi anyag van a vízben, felesleges. Ásványi anyag pótlására nem a víz, hanem a táplálkozás változatossága a megoldás. Nagyon bugyuta ez az áll érv abban a korban, amikor szinte mindenki táplálék kiegészítőkkel és vitaminokkal tömi magát. A vízzel szemben nem ez az elvárás, hanem az, hogy tiszta és biztonságos legyen.
  2. Az aktívszenes víztisztító berendezések csupán vegyi szűrést végeznek, amely elsődlegesen a felesleges klór eltávolítására nagyszerűek. Ebben az esetben is már jelentős ízminőség javulást vehetünk észre, hiszen a vezetékes víz ízét főleg a klór rontja le. A klórin kívül természetesen lehetnek még egyéb szennyeződések, amelyek a víz minőségét veszélyeztethetik. Számolni kell még a vezetékes vízhálózat meglétéből fakadó szennyeződésekkel.
  3. Biztonságos és minden szennyeződésre kiterjedő vízszűrést kizárólag ozmózis rendszerű víztisztító berendezéssel lehet végezni, hiszen az általa végzett 0,0001 mikronos szűrés képes minden vezetékes vízhálózatban jelenlévő szennyeződést megszűrni.
  4. Csak az ozmózis rendszer rendelkezik öblítéssel, ami azt jeleni, hogy az ozmózis membrán esetében 2-3 évig nem a megszűrt szennyeződéseken keresztül végzi a vízszűrést, mert azt folyamatosan (a szűrési folyamat közben) öblíti ki magából.

FIGYELEM! Az ozmózis víztisztítók összetettsége és az érdeklődők megtéveszthetősége miatt sok olyan ozmózis víztisztító berendezés is van a piacon, ami nem tisztán ozmózis rendszer, csupán ozmózis membránt tartalmazó víztisztító berendezés. Ha Önt üzletkötő tukmálja ozmózis víztisztító berendezéssel, akkor valószínűsíthető, hogy nem tisztán ozmózis víztisztító berendezést kínál, hanem egy by-pass szeleppel felszerelt silány terméket. Ez igaz a potméterrel szabályozható ásványi anyag mértékre is, hiszen a szabályzó maga a by-pass szelep. Erről a víztisztítós átverésről  ebben a bejegyzésünkben olvashat bővebben.

error: Content is protected !!