Oldal kiválasztása

Úr isten! Mi az, hogy mérgező víztisztító???!!!
Gondolhatnánk, hogy milyen fura dolog az, amikor egy víztisztító (tisztító) berendezés mérgező, hiszen nem azért van, hogy mérgezzen, hanem azért, hogy a vizet tisztítsa (ne csak a torkodat). Természetesen nincsen mérgező víztisztító, csak egy reakció az internet óóókos és tudatlan bugyraira.

 

A szomszéd faktor, azaz mindenki mindent tud.

Pár évvel ezelőtt jöttem rá, hogy létezik ez a „faktor”. A szomszédban maximum csak az „X” van, meg a tudálékoskodás. Ez a tényező arról szól, hogy mindenki mindenhez jobban ért, mint azok, akik valóban azzal foglalkoznak. Ez mire lenne igazabb (pláne esetünkben) mint a víztisztításra? Magyarország ugyanis élen jár a víztisztításbaj járatos okoskodó emberekben, akik azt hiszik, hogy értenek hozzá. Pedig nem!

 

mérgező víztisztító

 

 

Számtalan fórum és bejegyzés foglalkozik ezzel a témakörrel. Régebben mi is lelkesen „hintettük az igét” ilyen helyeken, de le kellett róla szoknunk. Az a hozzá nemértés és rosszindulatú óóókoskodás nálunk is kivert a biztosítékot. Tehát egy idő után ezt a kommunikációs vonalat felégettük, viszont rengeteg tapasztalattal lettünk gazdagabbak.

A legfontosabb tapasztalatunk az, hogy akárki, mondom AKÁRKI, akármit leírhat az internetre. Számos önjelölt lelkes amatőr (elnézést, most ezt pejoratív értelemebe értettem) aki valahol valamit olvasott, vagy halott, megmondja a tutit. A tutit, amiről ő azt hiszi, hogy igaz, majd amikor megtudja, hogy nem, akkor indulatosan reagál. Tehát mindenkit óva intek attól, hogy ezeket a maximum véleményeket 100%-ban komolyan vegye. Persze vannak kivételek is. Biztos vannak, legalább is hiszek benne, hogy vannak…

Joggal merül fel a kérdés, hogy akkor miért higgyen nekünk (nekem), hiszen ez is csak egy internetes oldal, ahova azt írok le, amit csak akarok. Leírhatni leírhatnék sok mindent, de nem tehetem. Ugyanis egy céget képviselek (Spartaco Kft.), így nevesítve van a felelősségem is. Bizonyára tudja, hogy 2015-től a hatóságok is komolyan veszik, ha egy cég valótant állít. Például, ha azt a butaságot írnám le, hogy víztisztító berendezéseinkkel készített tisztított ivóvíz gyógyítja a rákot, akkor bizony egész vagyonommal felelnék ezért a szemenszedett hazugságért.

Halkan jegyzem meg, hogy volt olyan vásárlónk, aki azért vásárolt tőlünk víztisztító berendezést, mert ő azt tudta, hogy gyógyítja a rákot a szűrt víz. Ez évekkel később derült ki, amikor kiderült, hogy mégsem gyógyítja a rákot! Pontosabban az derült ki, hogy egy előadáson azt hallotta, hogy a víztisztító berendezésekkel jó eséllyel lehet küzdeni a rák ellen. Ott négyszer annyiért kínálták mint mi a webáruházunkba, tehát nálunk rendelte meg. Mi viszont nem írtunk és nem is állítottunk ilyen gusztustalanul ostoba és megtévesztő információ a víztisztító berendezéseinkről.

 

Mérgező tiszafa és a szakemberek legendája.

Ez a kissé fura bejegyzésem a napokban szárnyra kapott mérgező tea (ami tiszafából készül) miatt jött létre. Mi sem szimbolizálhatná jobban az internet szabadságát és az állszakértők kártékonyságát. Az részemről megmosolyogtató, ha valaki valamilyen „csodás” dolgot állít a termékéről, mint például, hogy repülni fog, vagy jobban fog tetszeni a nőknek (ugye tudja, hogy melyik termékekére gondoltam), de amikor valós kárt és egészségügyi veszélyeztet okoz, az már nem vicces.

Kíváncsi lennék, hogy ki verte be a fejét akkor, amikor kitalálta és leírta azt, hogy egy mérgező növény hasznos lesz bizonyos problémákra. Persze mindenki hinni akar valamiben, pláne ha az valamilyen természetes módszer, hiszen vegyi anyag mentes. Ebből is látható, hogy ami természetes, az nem minden esetben egészséges. Az is tisztán látszik, hogy amit az interneten látunk, tapasztalunk, az nem minden esetben fedi a valóságot. A mérgező tiszafa esetéről itt olvashat többet.

 

error: Content is protected !!