Oldal kiválasztása

Sok érdeklődő dilemmában van, hogy ha már víztisztító berendezést vásárol, akkor víztisztítót, vagy lúgosító víztisztító berendezést rendeljen. Ez a probléma általában ozmózis víztisztító berendezések rendelésekor merül fel. Ezekhez a víztisztító rendszerkehez választható kiegészítőként pH egység, ami ugyan lúgosít, de nem összekeverendő a lúgosító berendezéssel.

 

pH lúgosító egység

Ennek az egységnek a felhelyezésével a már megtisztított víz pH szintje lúgos irányba tolható, azaz lúgosító. Az egység alkalmazásával pH 7,5-9,8 érték érhető el a bemenő víz pH értékétől és az átfolyás mértékétől függően. Alkalmazásával a tiszta víz antioxidációs értéke: -80 – -120mV.

lúgosító egységAz alábbi természetes ásványokat tartalmazza az egység:

  • Turmalin 0,22gr/l. Összetett szilikát ásvány. Az egyetlen olyan kristály Bolygónkon, amely természetéből adódóan mély infravörös sugarak (FIR = far infra red) és a negatív ionok forrása. Ezen tulajdonsága következtében ionizálja (negatív töltésű ionjai által lúgosítja), energetizálja a környezetét -jelen esetben a vizet-, csökkenti annak klaszterszintjét. A víz viszkozitása 10%-kal nő a turmalin hatására. A turmalin által kisugárzott mély infravörös sugarak a testünket a víz frekvenciájára hangolják. A testünk molekulái ugyanazt a rezgésfrekvenciát veszik fel, amivel a turmalinnal kezelt víz rendelkezik. Ezáltal az élő szervezet energiaszintje megnő, a molekulák rezgésszáma emelkedik. Ez aktivizálja a sejteket, és a sejtanyagcserét.

  • Corosex 0,1gr/l. A corosex ásvány (erősen reakció képes) magnézium-oxid koncentrált formában, feladata a vízben lévő szabad széndioxid semlegesítése. Képes fenntartani, megteremteni a víz pH egyensúlyát.

Ha nem rendelkezik csatlakozókkal az egység felhelyezéséhez, akkor kérjen hozzá. Ennek hiányában nem lehet bekötni az egységet.

 

Lúgosító vízionizátor berendezés

Ha stabil lúgosságot szeretnénk, tehát pontosan és állandóan meghatározható pH szintet, akkor csakis vízionizátor berendezés használata ajánlott. Itt nem csak lúgos vizet kapunk, hanem antioxidáns (ORP) szint is jelentősen redukálódik. Ez az érték a bemeneti és a lúgossági szinttől függően + 500 mV és -400 mV között. lúgosító vízionizátor

A lúgosító vízionizátor működése:

A készülék a normál hálózati vizet, a szervezetet támogató lúgos + antioxidáns, egészséges vízzé alakítja át. A lúgos víz egy ionizált víz, amely elektrolízis által jön létre. Az elektrolízis egy olyan folyamat, amelyen keresztül a víz lúgos és savas vízre bomlik le. Ionizálás előtt a készülékben lévő szűrőbetét megtisztítja a vizet. A víztisztítás során az ionizáláshoz szükséges oldott ásványi anyagok a vízben maradnak, viszont olyan szennyeződések, mint lebegőanyagok (rozsda, iszap, homok), oldott szerves anyagok (pl. műtrágyaszármazékok, vegyszerek, fenolok, kőolajszármazékok) 98%-a, szabad és kötött aktív klór, klórszármazékok (pl. a rákkeltő trihalometánokat és a trihaloetilént) kiszűrésre kerülnek.

 

Melyiket érdemes választania?

Ha csak a lúgos víz a fontos az ozmózis víztisztító után, akkor a pH egység használata az ajánlott. Ebben az esetben viszont számolnunk kell azzal, hogy a pH szint sosem lesz stabil, hiszen nagymértékben függ az egységen átfolyó víz átfolyási sebességétől és a bemeneti víz pH értékétől. Jó megoldás, ha csak az ár számít, viszont valamilyen szinten szeretnénk a megtisztított vizet lúgosítani. A legjobb választás az ozmózis víztisztító után sorban kötött lúgosító vízionizátor berendezés. Ebben az esetben stabil lúgos és antioxidáns vizet fogunk kapni. A lúgossági szint nem az átfolyási sebességtől, hanem a lúgosító berendezésen beállított értéktől függ. Fel kell viszont arra készülni, hogy ozmózis víztisztító és lúgosító vízionizátor együttes használatakor dupla selejt víz fog képződni. Az ozmózis víztisztító selejt vízén felül a lúgosító vízionizátor berendezés selejt (savas) vizével  is számolnunk kell. Az ozmózis víztisztító után egy extra erős ásványi anyag visszasózó egységet kell használnunk, hogy a lúgosító berendezésnek megteremtsük az ideális működési feltételt (vezetőképesség biztosítása). Mivel a lúgosító vízionizátor nem nyomástartó, ezért szükségünk van egy speciális csaptelepre, amiről vezérelhetjük az ozmózis víztisztító működését ami azonnal a lúgosító készülékbe érkezik meg. Az alábbi erre e tökéletes példa! Ilyen összeállított szett a PurePro PJ103

purepro_viztisztito_lugosito_pj103pj103_ozmozis_viztisztito_es_vizionizator_beszerelve

 

 

error: Content is protected !!