Oldal kiválasztása

Nos, ez nem olyan egyértelmű átverés mint egy termékbemutatós szemfényvesztés, de mégis valami hasonló. Megtévesztő marketing kommunikáció plusz egy betegségének kiszolgáltatott, megoldásokat lázasan kereső réteg és máris kész a baj. Annyira nagy, hogy tegnap több mint 10 hírportál írt róla cikket. Ezekben a túlzó reklám dumákban csak egy probléma van, azaz pontosabban kettő.

 

Az első gond az ivóvíz megtévesztésekkel.

Ki nem találná! Az a legnagyobb gond ezekkel a megtévesztésekkel, hogy nem igazak, tehát valótlant állítanak. Egy egészségügyi problémákkal küzdő embernek hatalmas veszteséget jelent, hiszen Ő gyorsan megoldást szeretne egy már meglévő problémájára. Ezt a veszélyeztetett helyzetet jól ismerték fel tavaly és tették büntethetőbbé és szigorúbbá az egészségügyi termékekkel kapcsolatos megtévesztéseket. Ügyvezető legyen a talpán, aki olyan csacsiságokat mer mondani a PI víz kapcsán, hogy évente egy érdemjeggyel javul a gyerek átlaga, ha ilyen vizet iszik.

Igen, van aki ilyet mondott! Ha nem hiszi, akkor nézze meg ezt a videót és csodát fog látni…

Tehát a megtévesztés akkor is rosszhiszemű, ha ivóvízről van csupán szó. Ezt persze csak viccből írtam, hiszen az ivóvíz szinte a legfontosabb „élelmiszerünk”, aminek a tisztasága közel sem elhanyagolható. Gyanútlan és beteg emberek pénztárcája pedig könnyen nyílik, ha megoldásként tálalnak bizonyos termékeket. Ez olyan erkölcsi gátlástalanság, mit egy gyerektől elvenni a játékát. Sajnos ennyire egyszerű is.

Amelyik cég, vagy magánszemély ezt a rizikót be meri vállalni, annak lelke rajta, de készüljön fel bizonyos retorziókra. Vagy a GVH, vagy a fogyasztóvédelem, vagy egyéb más hatóság előbb-utóbb a nyomára bukkan és akkor már késő lesz magyarázkodni. Persze ez az olyan cégeket nem feltétlen érdekli, akik már kapásból azért jöttek létre, hogy átverjék a széles tömegeket. Remélhetőleg, azért lesz a hatósági megkereséseknek hosszútávon haszna.

A folyamatban lévő kutatások pedig nagyon hasznosak, de nem szabad eredményként tálalni őket. Ez ugyanis a „mi lenne ha” témakör. Ugyanolyan félrevezetés, mintha hazudnának nekünk. Mi sem kezdünk el rizsázni arról, hogy a víztisztítónkkal készített tiszta víztől a sánta gátfutó versenyt fog nyerni. Bizonygatva ezt azzal, hogy már kutatások vannak ebben az irányban… Tehát nem érdekel senkit, hogy milyen kutatások vannak folyamatban. Az a fontos, hogy mi van!

 

 

A második gond a víztisztítós átverésekkel.

Az egy hosszútávú folyamat, ami ezt az egész „tiszta víz” jört lejáratja. Ezért bátorkodunk ilyen és hasonló cikkeket közzéteni, hogy valamellyest tisztán lásson a tiszta víz, vagy a háztartási víztisztítás iránt érdeklődő. Az ilyen híren első pillentásra talán jók a víztisztítós és egyéb cégekenek, akik a fent említett ásványvízgyártó valamilyen konkurenciája. Hosszú távon viszont azt érzékelik az emberek, hogy már megint az ivóvízzel van valami… Ez egy idő után nagyon unalmas és kiábrándító lehet, aminek a kezelését viszont már ránk testálja az a kolléga, aki félrevezető markeinget folytat.

Tehát ezért tájékoztatjuk azonnan az érdeklődőket, ha ilyen eset előfordúl és nem azért mert szeretünk csámcsogni bizonyos cégek gondjain. Akit ez nem érint, az ne vegye magára és a továbbiakaban se tájékoztasson félre, mert az több mint nem szép dolog. Lehet, hogy kissé lasabb lesz így az értékesítés mintha csodavizet, vagy csodaszűrőt árúlda, de hosszútávon csak ez éri meg. Mert a turpisságra elöbb-vagy utóbb fény derűl és akkor bírságot kap a nyakába, hogy belerokkan a sumákoló cég.

 

error: Content is protected !!