Mielőtt hitelrontással vádolnának minket bizonyos víztisztító kereskedelemmel foglalkozó cégek, azelőtt kérem nézzenek a tükörbe. Gondolkozzanak el azon, hogy mit adnak és mennyiért, valamint azon is, hogy amit ígérnek víztisztítójukkal kapcsolatban az meg felel-e a valóságnak. Ez a bejegyzés nem azért készült, hogy a konkurenciát vesézgessük ki, hanem azért, hogy a víztisztító berendezések után érdeklődők tisztábban lássanak víztisztító vásárlás előtt.

 

 

 

Mi az a hely, ahol nem feltétlen Ön jár jól.

Már most ilyen körülményes meghatározásokat kell használnom, nehogy valamelyik kókler cég megsértődjön. Nekem sincs kedvemre, hogy nem lehet leírni konkrétan amit tudatni akarok, de sajnos ez van.

Minden évben megrendezésre kerülnek a BNV területén különböző lakásfelújítással és kapcsolatos „vásárok” és minden évben a „szakma” ott is építgeti az üzletet. Ez alatt azt értem, hogy idén „mindenki aki számít” a házalós víztisztító értékesítésben képviseltette magát ezen a neves eseményen. Voltak itt régiek és ujjak is, akik azt hiszik, hogy nem kell ÁFÁ-t fizetniük és így rövid úton csődeljárás alá kerülhetnek. Ment ám az időpont egyeztetés keményen! Tőlem is megkérdezte egy ismerősöm, hogy miért nem voltunk kint ezen az eseményen, hiszen annyi víztisztítós volt jelen. Hát köszönöm, de nem kérek ilyen szakmai kiállításból, ahol a cél az, hogy minél nagyobb árréssel adjanak túl a nyamvadt víztisztító berendezéseken.

Ha már megunták a nagyobb vásárokat ezek a cégek, akkor irány a börzék. Ezekre a börzékre eljutni egyszerűbb és folyamatosan keresgetik meg a vállalkozókat (na persze a próbálkozókat is), hogy menjenek hozzájuk kiállítani. Mennek is azok szépen, pláne ha vásárlás szempontból szinte a legérzékenyebb réteghez szólhatnak, akik a BABA-MAMA „besorolásba” tartoznak (na hoppá, elszóltam magam). Így történt ez idén is. Egy törzsvásárlónk érdeklődött nálam, hogy mi a véleményem egy termékről ami kifejezetten a vas-mangán problémára jelent megoldást a háztartási víztisztításban. Feltételezhetjük, hogy ilyen esetben nem vezetékes ivóvízről van szó, hanem fúrt kútról, hiszen ott jelentős mértékben okoz problémát ez a szennyeződés.

 

Varázslat, vagy megtévesztés, vaaaaaagy valami víztisztítónak látszó tárgy?

A sztori az, hogy a kedves vásárlónk és felesége gyanútlanul nézelődtek ezen a bizonyos börzén, amikor betalálta őket egy cég, aki korrekt megoldást ígért erre a problémájukra. Bölcsen akkor még nem bólintottak rá az ajánlatra, viszont a feleség folyamatosan rágta a vásárlónk fülét. Ezt megunta és megkeresett engem, hogy véleményezem az esetleges vásárlásukat.
Kikutattuk, hogy nem másról, mint új barátunkról, az okoskodó víztisztítóról van szó, amiről készült bejegyzésemet ITT találja. De ITT is van egy másik bejegyzés erről az akármiről. Szóval a látómezőmben van ez a magyarnak kikiáltott víztisztító. (Innen üzenem az okoskodó víztisztító feltalálójának, hogy attól nem lesz magyar a víztisztítója, ha itthon szereli össze. Ugyanis a fülembe jutott, hogy kikérte magának azt, hogy ledegradáltam a víztisztítóját és annak az identitását.)

A régebbi cikkekből kiderül, hogy ez a börzén ajánlgatott csodavíztisztító pont arra nem jelent hosszútávú megoldást, amire ajánlják, ez pedig a vas-mangán szűrés. Az ivóvíztisztító berendezésekről ugyanis tudni illik, hogy kereskedelemben ÁNTSZ-OTH minősítéssel inkább vezetékes vízre találunk megoldásokat mint víztisztító berendezés. Ez azért is ésszerű, mert a fúrt kutak esetében annyi a változó az egyenletben, amit egyetlen forgalmazó sem mer bevállalni. Ez nem azt jelenti, hogy a víztisztító berendezéseket ne lehetne ilyen környezetben használni, csupán meg kell érteni, hogy ebben az esetben nem biztosított garancia és vízminőség garancia. Ez érthető! Az ilyen mértékű vas-mangán szennyeződésre kizárólag vas-mangán mentesítő berendezést szabad használni és nem  ivóvíztisztító berendezést.

Esetünkben tehát a börzén kínálgatott dolog hatalmas csalódást okozott volna a megvásárlójának, aki a fúrt kutas vas-mangán szennyeződést kívánt volna megszüntetni. Akármennyire is okoskodnak az ilyen okos víztisztító berendezést kínálgatók, az nem fog jól működni. Azaz tulajdonképpen megszűri a vasat és a mangánt is, de a nagy kérdés az, hogy meddig. Ebben az esetben ez lehet, hogy csak 1 nap lett volna és dobhatta volna el a bizakodó tulaj az egész szűrőbetét szettet. Ez ugye nem valami költséghatékony, maximum csak az eladónak.