Oldal kiválasztása

Nem húzom sokáig a válaszadással az időt, Ázsiában.

Szegedi paprika sem szegedi

Bizony vége már azoknak az időknek, amikor minden ott készül, vagy termelődik, mint ahogy azt várnánk. Ez akkor még bosszantóbb, ha nevében is benne van a származási helye, mi több Hungarikum.

im2ages

Mint ahogy az a képen is látszik, a jó öreg paprikánk is Ázsiában készül. Ez talán azért is lehetséges, mert nincs annyi paprika Szegeden, mint amennyit értékesítésre szánnak. Csak a név maradt.

 

Nem mindegy, hogy hol készül?

A mai világban már mindegy! Aki egy kicsit is foglalkozott az ázsiai gazdasággal  vagy esetlegesen volt szerencséje valamelyik országába járni az pontosan tudja, hogy milyen kiváló minőségű termékek is készülnek ott. Ja persze a minőséget ott is meg kell fizetni, hiszen nem keverendő a „kínai piacos” minőséggel. A jó minőségért még Ázsiában is többet kell fizetni, mint a „kínai gagyiéért”! Ha visszatérünk a víztisztítókhoz és azok minősítéseihez, akkor itt már nincs pardon! A márkatulajdonosok pedig asszív minőség ellenőrzést iktatnak be a gyártási fázisok közé. Ez már nem az a világ, amikor valaki gondol egy szépet és reszel egy víztisztító berendezést.

 

Ilyet még Ön sem hallott

Ezen a vonalon elindulva a Mercedes és az Audi meg talán magyar lenne? Az Opel motorjai is magyarok? Sorolhatnám még a hazánkban készülő márkás termékek hosszú sorát.

Biztos nem hallhatta egy Osztrák Mercedes kereskedésben, hogy a leendő vásárló megkérdezi az eladót, hogy „hol készült?”. Nem mindegy??? Mercedes, tehát a márka szabványainak is minőségi irányelveinek megfelel, hiszen ellenkező esetben nem is tehetnék rá a márkajelzést. Nem halhatta, hogy a Nike világmárkát Vietnammal párosítják, hiszen a cég rengeteget költ a marketingre és reklámra, de a termékei javarészt ott készülnek.

ÉS? Nem mindegy?

Ha Németországban is készül egy Mercedes, azt nagy valószínűséggel egy vendégmunkás szereli majd össze. Tehát fontos a származási hely, ha a minősége megfelelő?

 

error: Content is protected !!