Oldal kiválasztása

125px-Chlorine_liquid_in_an_ampouleA napokban értesültem az alábbi eseményről.

A vezetékes vízszolgáltató hatalmas klór „lökettel” látta el a hálózatot az egyik városban.
A kérdés az, hogy miért?

A vezetékes vízhálózatot amúgy is klórozzák, illetve a benne lévő vizet. Jól is van ez addig, amíg a vírusok elszaporodását kívánják csak megállítani a vezetékekben. Sajnos esetünkben erről nem beszélhetünk, mert a túlzott klórozás valami más oka lehet.
Azt már tudjuk, hogy a vezetékes vízhálózat korántsem mondható sterilnek.
Ismereteim szerint a megszokottól magasabb klór dózist akkor alkalmaznak, ha oda nem „illő” anyag tartózkodik (vagy tartózkodott) a vezetékekben. Ez az anyag lehet akár fekália, vagy patkány is.

Természetesen jó, hogy észrevették a vízművek munkatársai a fennálló problémát és az általuk ismert módszerrel próbálták elhárítani a veszélyt.

 

Amit soha nem fogunk megtudni.

Ez pedig nem más, minthogy miért volt szükség egy hatalmas klór löketre  valamint azt sem árulják el soha, hogy mekkora volt a klórozás mértéke. Vagy ha esetleg igen, akkor azt visszamenőleg már úgysem ellenőrizheti le senki.

 

Akadt egy probléma is

Egyik vásárlónk értesített a fent leírt problémáról, amiről Ő csak azt tudta, hogy az ozmózis víztisztítója nem működik rendesen.

Az ozmózis víztisztító megszűri a klórt, ez természetes. Klór és üledék szűrés a háztartási ivóvíztisztítás alapja, aktívszenes szűrés. Az ozmózis rendszerű víztisztítóknál legalább 3 előszűrőnek kell védenie az ozmózis membránt, ami felel tulajdonképpen a kiváló víztisztaságért.
A probléma az, hogy szegény membrán csupán 2 dolgot nem tolerál. A klórt és a fémes szennyeződéseket (vas, mangán).

Nagyon érdekel, hogy találkozott-e még valaki a fent leírt eseménnyel a lakóhelyén  vagy halott-e hasonlóról ismerőseitől.

error: Content is protected !!