Oldal kiválasztása

büdös vízSok mindennel találkoztam már „víztisztítós pályafutásom” alatt, de ez már több mint sok volt nekem is. Ezek az esetek viszont teljes mértékben bizonyítják a háztartási víztisztítás létjogosultságát és szükségességét.

 

Büdös, hal szagú vezetékes ivóvíz.

A napokban érdekes telefonhívást kaptam, ami több szempontból is érdekesnek mutatkozott. Rávilágított arra, hogy a vezetékes víz fogyasztók nagy félreértésben vannak a vízszolgáltatással kapcsolatban, valamint arra is, hogy ilyenek vannak még napjainkban.

A telefonhívás alatt az érdeklődő olyan víztisztító berendezést szeretett volna, ami megszünteti a halas, büdös szagot a vezetékes vízben.
NA EZ ÉRDEKES!

Ebben az esetben nagyon nagy kockázatot jelent akármilyen víztisztító berendezést ajánlani. Részemről sem engedtem meg magamnak ezt a luxust. Ez ugyanis több kérdést is felvet, mint egy egyszerű víztisztító ajánlás. A legfőbb veszély ami elé nem állhat egyetlen víztisztító forgalmazó sem, az az, hogy a vásárló 1 hónappal a vásárlás után felhívja, hogy nem működik a nála vásárolt víztisztító.

 

Mitől büdös a vezetékes víz?

Ha nagyon őszintén akarok válaszolni, akkor fogalmam sincs! Ezt a kérdést a vezetékes víz szolgálatónak illenék tudnia megválaszolnia. Esetünkben szereplő érdeklődőnek ezt el is mondtam, mire ő úgy válaszolt, hogy nem bízik a vezetékes víz szolgáltató válaszában és amúgy is majd le akarják rázni.

Na itt van hatalmas félreértés a kedves vezetékes víz felhasználók között. Az ivóvíz ugyanis nem játék! A vezetékes víz szolgáltató állítja, hogy naponta több ellenőrzést is végez a víz minőség tekintetében. Egy időben úgy is „reklámozták” a vezetékes ivóvizet, mint a leggyakrabban ellenőrzött élelmiszert. Ez így is van és jól is van így. Valóban nagyon sok és nagyon jó munkát végeznek a tiszta víz előállítását illetőleg.

Ha átgondoljuk a víz útját, akkor feltételezhetjük (csak feltételezés), hogy a vízvezetékben, illetve csőhálózatban keresendő a büdös víz oka. Itt érkeztünk el a legnagyobb érvhez a víztisztító berendezések mellett, hiszen lehet akármilyen tiszta a víz a víztisztíró telepen, az nem egyezik meg a lakásunkba megérkező víz tisztasággal. Pontosan azért, mert ez a sűrűn ellenőrzött élelmiszer a nem steril hálózatban eltölt kb. 24 órát mielőtt kinyitjuk a vízcsapot. (Na ezért is kell otthonra víztisztító!)

 

A büdös víz probléma megoldása

Csak olyan megoldást tudok tanácsolni, ami biztonságos. Ebben az esetben azonnal tájékoztatni kell a vezetékes víz szolgáltatót! Itt nincs és nem is lehet mellébeszélés. Ne engedje, hogy esetlegesen lerázzák az ügyfélszolgálaton. Pontosan azért mert nem tudni, hogy mi az ok. Lehet egy „apró” hiba is a hálózatban, de lehet egy nagyobb mértékű fertőzöttség is. Ezt a problémát a vezetékes víz szolgáltatónak kell felderítenie és megoldania, hiszen ő vállal felelősséget arra, hogy a lakásba érkező vezetékes csapvíz fogyasztható.

 

error: Content is protected !!