Oldal kiválasztása

szaki_1Amikor vízszerelővel, illetve olyan emberrel aki vízszerelőnek mondja magát köttetjük be az ozmózis víztisztító berendezést, akkor fel kell készülni néha arra az eshetőségre, amikor a „szakember” nem tudja, hogy int jelent a soros bekötés. Ebben az esetben hasznos az alábbi segítség.

 

Sorban bekötött víztisztító egységek

Esetünkben egy olyan ozmózis víztisztítóról volt szó, amire az összes vízszűrő egység nem volt felszerelve, mert nem fért bele a dobozba. Ez egy darab biokerámia (AIFIR) egység volt. A dobozba be volt készítve az összes szerelvénye, sőt az „L” könyök még az egységbe is volt csavarva, ami értelemszerűen adja magát. Adja bizony, pláne egy szakembernek aki akár 5 méterről ránéz egy ilyen berendezésre.

Meglepődve kaptuk a telefonhívást a bekötést végző valakitől (állítása szerint vízszerelő szakember), hogy nem érti, hogy hova és hogyan kell bekötni azt az egységet, ami nem volt bekötve. Kezdte a felsorolást össze-vissza, volt ott minden stücni meg bucni, meg hollander, meg minden ilyen szakszó.
Egyszerű válasz a következő volt: kösse be a kimaradt egységet a „kék” ágra (szűrt csap víz) az utolsó egység és a tiszta csap közé sorba.
Ennyi az egész! Értelemszerű és egyszerű, ami adja magát. Nos ez után 5 perc ment el azzal, hogy megértessük a delikvenssel, hogy mit jelent a sorba kötés. Miszerint azt, hogy az utolsó bekötött egység kimenetére a bekötendő egység bemeneti részét kötjük rá. Annak a kimenetét pedig utolsó egység gyanánt bevezetjük a csaptelepbe és kész, mindenki mehet a dolgára…

 

Vízszűrő egységek sorrendje

Az ozmózis víztisztítóknál megszokott, hogy további kiegészítő egységek vannak felszerelve. Ilyen a visszasózó, pH, biokerámia, UV lámpa egység. A bekötés sorrend a következő, ami minden esetben a kék ágon kell végrehajtani az aktívszén utószűrő után SORBA KÖTVE!

  1. UV lámpa (fórt kút esetében a víztisztító elé kell bekötni)
  2. Visszasózó egység (AIMRO)
  3. Lúgosító egység (pH)
  4. Biokerámia egység (AIFIR)

 

error: Content is protected !!