Na végre készült egy felvétel, arról amiről a számat tépem hosszú ideje!

Részemről nagyon hálás vagyok, hogy a FÓKUSZ című műsor elkészített egy lebuktatós videót a víztisztító ügynökökkel kapcsolatban. Ha ilyen, vagy hasonló termékbemutatásnak volt már részese, akkor biztosra veheti, hogy megtévesztették és esetlegesen többet fizetett a víztisztító berendezést, mint amennyit ér. Persze az is relatív, hogy mi mennyit ér. Annyit ér, amennyit fizetnek érte!

 

Ha  látta az adást, akkor is érdemes megnézni még egyszer  mert nagyon kiérződik belőle, hogy milyen parasztvakításnak van kitéve az egyszerű érdeklődő.

2013-02-06 – A Fókusz lebuktatta azt a kereskedőt, aki százezrekért víztisztító berendezésekre akarja rábeszélni kuncsaftjait!

 

Több hibát is vétett a kedves üzletkötő!

Nagy általánosságban beszélhetünk arról, hogy bizonyos terület munkatársai szeretik magukat többnek kiadni, vagy érezni. Ez nem volt másként a fenti videóban szereplő üzletkötő esetében sem. Vízügyi mérnöknek adta ki magát és végig  kioktató hanghordozással kommunikált. Naná, hiszen „ahogy az egyetemen tanítjuk”  megnyilvánulásából leszűrhettük, Ő bizony egy egyetemi tanár vagy oktató. Akkor biztos igaza van!
Részemről konkrétan tudok olyan víztisztítós üzletkötőről, aki rendszeresen orvosoknak adják ki magukat. Természetesen ezt a fellépést és kiállást nagyon begyakorolják  ezért az utca emberének fel sem tűnik és meg sem kérdőjeleződik az, hogy esetleg nem mond igazat a végzettségét illetőleg. Ennyi orvos és vízügyi mérnök még nem próbált víztisztítót eladni.

Nem ismerem az urat, de nagy mennyiségű készpénzben lefogadnám, hogy vízügyi mérnök tudását csak az internetet böngészve szerezte. Ha Ön is rászán 2 hetet, nagyon magabiztosan tud beszélni a témáról.

Láttuk először az elektrólízeres, vagy kicsapatós kísérletet. Ez a leglátványosabb prezentációs mutatvány amivel operálnak az üzletkötők. Teljesen lesokkolják az érdeklődőt, hiszen ilyen érdekes színű vizet ritkán látni.

Utána egy TDS műszeres, ásványi anyag mérés következett. Na ebben a kedves értékesítőnek igaza volt. Na jó, kissé nyomulósnak hatott, hogy a „műtősorvosnak tőlünk van víztisztítója” idézetet beszúrta.

 

Minden tiszteletem a vegyészmérnöké, de…

Nem is tudott mást mondani, mint a réges-régi, már eléggé karcos lemezt. „Hazánk vezetékes vízellátás európai színvonalú”.
ÉS! Kit érdekel, hogy európai színvonalú, ha egyszer még így is csapnivaló a vízminőség.
Arról nem is szólva, hogy az arzén határérték csökkentés után (ami európai szabályozás) még mindig vannak magyarországi helyek, amik nem felelnek meg az európai vízminőség előírásoknak.
Szóval ezt hagyjuk, mert ez kissé unalmas, pláne úgy, hogy nem is igaz.

Az ásványi anyag is fontos, de ugye nem mondja senki, hogy vezetékes csapvízből kívánja a napi ajánlott mennyiséget bevinni. Pláne úgy, hogy hazánk jelentős számú lakossága, nem is fogyaszt vezetékes csapvizet.
Pont ezért az igény miatt lehet ásványi anyag visszasózós egységeket. Na tessék, ha annyira kell a vízben lévő ásványi anyag, akkor ott van.

 

Amit még hiányolok a FÓKUSZTÓL!

Ha hinni lehet a vegyészmérnök úrnak és régi karcos lemeznek, akkor hazánk vezetékes vízellátása kiváló minőségű. Sőt, rengeteg hasznos anyag is található benne. Milyen jó és még a csapból is folyik. Ez az, ez kell és milyen olcsó.

Haladjunk ezen információk mentén!
Akkor minek ásványvíz, aminek az eladása évről évre növekszik. Érthetetlen! Miért adnak ki sok pénzt az emberek és miért cipelik haza az emberek az ásványvizes flakonokat, ha otthon a csapból is kiváló minőségű víz folyik.

Részemről szeretnék látni ásványvízgyártók és kereskedőkkel készített hasonlóan bekamerázott tényfeltárást.
Szerintem nem fogok, mert az ásványvizes biznisz sokkal erősebb mint csóró víztisztító ügynök, akit a videóban láthattunk.