Oldal kiválasztása

Sokaknak a ozmózis víztisztító berendezésekkel szemben a legnagyobb problémájuk az, hogy selejt vizet termel, azaz pontosabban olyan technikai vizet, ami a folyamatos belső öblítésért felelős. Egy korábbi bejegyzésben taglaltam, hogy ez tulajdonképpen nem hátrány, hanem előny, mert nem hagyja a víztisztító berendezésben a szennyeződéseket, mert azokat állandóan kimossa a víztisztító rendszerből.

 

Itt szeretném jobban szemléltetni, hogy egy háztartásnak korántsem egy ozmózis víztisztító berendezés működtetése a legnagyobb vízfelhasználása. Lássuk:

Egy fő naponta kb. 150 liter vizet használ fel az alábbi eloszlásban:
Takarítás 4 liter
Mosogatás, főzés 7 liter
Fürdés 70 liter
Kert 6 liter
Mosás 18 liter
WC használat 45 liter
A fenti számokból kitűnik, hogy bizony a külsőleg használt víz a legdrágább, illetve nem az ivóvíz növeli meg a háztartásunk költségeit jelentősen. Érdekes, a WC-vel kapcsolatban nem hallottam még olyat, hogy mennyi nem takarékos a vízzel és miatta növekedett meg a vízdíj. Pláne, hogy erre is lenne „okos” megoldás, hiszen mennyivel olcsóbb lenne a kert végébe járni (vagy a szomszédhoz).
Tehát mielőtt azon kezd gondolkodni, hogy az ozmózis víztisztító berendezések mennyire pazarolják a vizet, jusson eszébe a fenti számsor és hasonlat. Azonnal rá fog jönni, hogy a higiéniáért, valamint elsőosztályú víztisztításért ilyen „áldozatot” kell meghoznunk.
Ha szeretne takarékoskodni a vízzel, akkor a következőket tanácsolom:
  • Fürdés helyett zuhanyozzunk!
  • Gyorsan mossuk meg a kezünket, ne folyassuk feleslegesen a vizet!
  • Fogmosáskor használjunk poharat, és ne folyóvíznél tegyük ezt!

Tehát ne olyan dolgot tegyünk felelőssé a megnövekedett vízfogyasztásárt, ami nem meghatározó összetevője a vízfelhasználásnak.

error: Content is protected !!