Oldal kiválasztása

A mai napon a TV2 Tények című műsora foglalkozott víztisztító, illetve vízszűrő berendezéseket kínáló céggel. Azaz nem a céggel, hanem magával a helyzettel. Részemről szeretném látni azt céget és pláne azt a vízszűrő berendezést, amiről azt állítják, hogy megszűri az Abasári szennyeződéseket az ivóvízből és az utána nyugodtan fogyasztható.

Ez azért lenne érdekes, mert ez évtől a büntetőtörvénykönyv keményen lép oda az ilyen és ehhez hasonló félrevezetésekkel szemben, pláne ha az egészségügyi állapot javulást ígéri. Esetünkben ez fennáll!

 

Csak olyat vegyen, amit venni akar

Ha ezt az általános szabályt betartja, akkor biztosan nem lesz ilyen és ehhez hasonló svindli áldozata. Feltételezem, hogy az esetünkben kínált vízszűrő egy normál szűrőbetéttel ellátott víztisztító készülék, de feltételezhető az is, hogy nem arra a vízszennyezettségre ajánlott használni, mint amire kínálják a mosolygós üzletkötők.
A riport említette azt is, hogy vízmérést akarnak végezni a „szakemberek”. Elmondható nagy általánosságban, hogy az a cég amelyik ezt felajánlja ott lehet, hogy jó minőségű, de biztosan indokolatlanul drágán lehet víztisztítót vásárolni. Sose felejtse, ezt is valakinek ki kell fizetnie.

 

Zárógondolat az ilyen és ehhez hasonló helyzetekről

A legnagyobb gond az ezzel és az ehhez hasonló tevékenységgel, hogy lejáratják a víztisztító berendezéseket és azok hasznosságát. Ugyanazon az este az RTL Híradó egy másik svindlire hívta fel a figyelmet, miszerint a IX.kerületben rovarirtással házaltak és közben lopták meg a lakókat. Mindezt úgy, hogy közben az el nem végzett rovarirtást is kifizettették.

Tehát nem a rovarirtás a svindli, mint ahogy a háztartási víztisztítás sem, hanem az, ahogy ezt pár arcátlan üzletkötő cég, vagy tolvaj prezentálja.
Jótanácsom csak annyi lenne, hogy ne higgyen a külsőségeknek, mert egy számlatömböt akárki tud a kezébe szorongatni. Dumálni meg bármit lehet!

 

A TV Tények: Mérgező vizet itatnak másokkal>>

error: Content is protected !!