Oldal kiválasztása

víztisztító, biztonságos ivóvízHogy jön a víztisztító a biztonsághoz? Talán van rajta biztonsági öv, vagy valami riasztó berendezés?
Természetesen nem , de ha biztonságról beszélünk, akkor ezek szoktak elsőre beugrani.

Víztisztító ami biztonságot garantál

Mitől véd meg egyáltalán a víztisztító?
Kérésre a válasz, rengeteg káros anyagtól.

De a fontosabb kérdés az, hogy mit tesz a biztonságért…

 

Egészséges ivóvíz

A fenti kérdésekre itt a válasz: azt teszi biztonságossá a víztisztító berendezések által megszűrt vizet, hogy tudjuk mi a van abban a vízben amit megiszunk.
Mivel a víztisztítás saját otthonunkban játszódik le ezért sok hibalehetőséget kizárhatunk, így emelkedik az ivóvíz minőségének biztonsága.

  • Vízvezetékből kioldódó ismeretlen eredetű szennyezőanyagok. Ez a vezetékes ivóvízellátás legnagyobb rákfenéje, hiszen lehet akármilyen tiszta is a központi ivóvíztisztító telepről kimenő víz minősége, ha a vezetékek amiken az otthonunkba érkeznek nem sterilek. Márpedig közel sem nevezhetőek a vízvezetékek sterilnek, tehát a víztelepről kiáramló víz minősége garantáltan romlani fog.
  • Emberi tényezők, amelyek mind a vezetékes víz kezelésénél (karbantartási és eljárások nem időszerű betartása), mind a palackos ásványvizek logisztikájánál (gyártási és raktározási procedúrák) szerepet játszanak. Soha nem lehetünk biztosak abban, hogy valaki valamit valamikor jól elvégzett, ha egyáltalán elvégezte. Ilyenkor a KRESZ-ben használatos bizalmi elv jut eszembe. Bízunk abban, hogy más is tudja a KRESZ-t mint mi. Sajnos ez nem így van, hiszen sok balesete és szabálytalankodást látni nap mint nap. Az élelmiszeripar amúgy is rengeteg bizalmi kérdést vet fel, például a klasszikus párizsi és virsli esetében. Ugye mennyi illegális húsüzemet lehetett látni a híradóban, ahol az élelmiszerek között csótányok tanyáztak és szinte semelyik élelmiszer-biztonsági szabályt sem tartottak be. Biztos, hogy csak bízni akar?!
  • Ásványvizek ismeretlen eredete. Maradva a felvágottas hangulatnál, nincs annyi máj a világon, mint amennyi kenőmájast fogalmaznak csak a mi országunkban. Ez az ásványvíz gyártókra is igaz. Itt talán még nem is a palackban lévő víz minősége a veszélyes, hanem az amiben van. A PET palack ugyanis rendkívül veszélyes, hiszen a víz kitűnő oldószer a PET palack percig silány kőolaj származék. Így jó esély van rá, hogy rengeteg káros anyag kioldódhat a palackból, pláne a nyári időszakban a boltok a napon tárolják. Ez bizony veszély! Ugye ivott már poshadt ízű ásványvizet.

 

Biztonságos ivóvíz

A legbiztonságosabb víz az, ami ellenőrzött körülmények között, tisztán jut el Önhöz.
Ezt pedig csak egy féle -képen lehet biztosítani. Úgy, ha Ön előtt tisztul az ivóvíz. Háztartási ivóvíztisztító berendezések segítségével.

error: Content is protected !!