Oldal kiválasztása

Naná! Ha már víztisztító, akkor legyen okos, mint a mosópor. Ha ilyen okos terméket használunk, akkor mi is okosnak, vagy okosabbnak hihetjük magunkat. El sem fogja képzelni, de megérkezett az okos víztisztító… Az, hogy mitől okos, számomra nem derült ki. Ha tanárként osztályoznom kellene ezt az okosnak mondott nebulót, akkor az „ülj le fiam, egyes” felkiáltással tenném.

Pár évvel ezelőtt, amikor a LUX akarta benyeletni velem az okosságát (illetve a forradalmi újításnak tálalt bugyutaságot a visszakeverő szelepéről), mármint víztisztító fronton, akkor megfogadtam, hogy nem fogok több partizánakciót intézni víztisztító márkákkal kapcsolatban. Most sajnos ki kell ásnom a csatabárdot, amit a félrevezetés és az okoskodás ellen kényszerülök indítani, mielőtt gyomor problémáim alakulnak ki a felgyülemlett indulatoktól. El sem tudja képzelni, hogy mennyire frusztráló érzés egy olyan víztisztító leírást olvasni számomra, mint ez a mostani, okos víztisztító…

 

 

Tulajdon képen nem hazudnak (annyit), csak félrevezetnek!

Szervizes kollégával erre az álláspontra jutottunk. Hát igen, ezek durva szavak. Belemehetnék a hiányos weboldalba és kötözködhetnék a tartalmon és a kapcsolati oldalon, de nem teszem. Nem vagyok az a kákán is csomót kereső típus. Maradjunk inkább a termékjellemzőknél. Őszintén megmondom, hogy én sem örülnék neki, ha egy másik, víztisztító berendezéseket forgalmazó cég kezdene el kötözködni a weboldalaink tartalmával. Eléggé pofátlannak gondolnám, tudva azt, hogy amit leírtam az nem alkalmas félrevezetésre és megtévesztésre. Sajnos esetünkben ezek a problémák fennállnak, tehát nem leszek annyira gátlásos, hogy visszafogjam magam. Teszem ezt azért, hogy a víztisztító berendezések után érdeklődők tisztábban láthassanak mielőtt víztisztítót választanak.

 1. Fordított ozmózis, átfolyó.
  A víztisztító valóban tartalmaz ozmózis membránt, de nem ozmózis víztisztító. Ez így érdekesnek hangzik, de sajnos ez a tény. Az átfolyó szó (illetve megkülönböztetés) használata kizárólag tisztán ozmózis víztisztító berendezések esetében releváns. Felháborító, hogy már az egyszerű aktívszenes víztisztítókat is sok helyen „átfolyós víztisztító”-ként tüntetik fel. Hát persze hogy az, de a szívószálat sem átfolyós rendszernek értékesítik, holott átfolyik rajta a víz.
  Tulajdonképpen ez a legnagyobb probléma ezzel a víztisztítónak nevezett dologgal, hogy magát ozmózis víztisztító berendezésként definiálja. Erre pedig semmi sem jogosítja fel, még az sem, hogy ozmózis membránt tartalmaz. Hogy miért? A válasz egy gyakorlott szemű embernek azonnal szemet szúr (amit a kereskedő is elismer az oldalán), miszerint is az ozmózissal szűrt vizet összekeveri az előszűrt vízzel. Tehát megszűri a nitrit-nitrátot az ozmózis membrán, de ezt tisztaságot visszakeveri a nem ozmózissal szűrt vízzel. A végeredmény pedig nem ozmózis vízminőség, hiszen azt összekevertük egy nem olyan tisztaságú vízzel. Remélem érthető! Vagyis, ha Ön azért vásárolna ozmózis víztisztító berendezést, mert a legtisztább, otthonában előállítható, vegyszermentes vízminőség a cél, akkor ez az okosnak mondott okoskodó víztisztító nem lesz megoldás. Itt jön elő természetesen annak a felelőssége, aki megfogalmazta ezt a félrevezető leírást és definíciót.
 2. Visszakeveri az ásványi anyagokat. Most csodát fog látni…
  Mivel nincsen intelligens mosópor, nincs intelligens víztisztító sem. Az ozmózis víztisztító berendezések (amire ez a hibrid valami is hajazni akar) annyira bunkó, hogy mindent megszűr a vízből, ami nem tiszta víz. Nem gondolkozik, csak 0,0001 mikronos résmérettel megszűri a vizet és pont. Olyan nem létezik, hogy megszűri az arzént és a nitrit-nitrátot, de a nagyobb méretű ásványi anyagokat megtartja. Ez szerintem könnyen belátható. Az már egy másik kérdés, hogy nem igazán fog felszívódni ásványi anyag a vízből, valamint táplálkozással kellene ásványi anyagokat és vitaminokat bevinni a szervezete, nem vízből. Csupán csodavárás az, ha mindent szerencsétlen szűrt vízzel akarunk mindent megoldani.
 3. A 120 liter/órás tiszta víz hozam pedig nem nehéz, ha nem tisztán ozmózis szűrő végtermékét csapoljuk, hanem ahhoz hozzákeverünk előszűrt (gyengébb minőségű) vizet.
 4. Méri a bejövő és a kimenő víz összetételét. Persze egy egész vízminőség labor is online dolgozik a víztisztítóban. Részemről csak azt tudom feltételezni, hogy kétpólusú TDS mérő van beszerelve, ami csupán az ásványi anyag számot méri. A vízösszetétel mérés kissé fellengzős.
 5. Jelzi a szűrőcserét. Azt lehet, hogy jelzi, de azt már kevésbé tudja, hogy mikor kellene lecserélni ideális esetben a szűrőket és pontosan melyiket. Ez maximum egy időzítő, vagy vízátfolyás mérő.
 6. Az intelligens szerviz funkciókat el sem tudom képzelni. Lehet, hogy kiexportál a hiper térbe, vagy nem is tudom.
 7. Egyedülálló Wi-Fi rendszer pedig nagyon kell egy nyomorult víztisztítóba. Szerintem inkább a visszakeverést kellett volna elhagyni és tisztább vízminőséget biztosítani.
 8. Kategóriában a legolcsóbb. Hát ez pofátlan hazugság. A vízminőség csapnivalósága csakis a LUX víztisztító berendezésére hasonlít. Ha megmaradunk ennél a silány vízminőségnél, akkor mondhatjuk azt, hogy a LUX víztisztítónál olcsóbb, hiszen vettek egy fémházat és azt telepakolták sok „okoskodással” a víztisztításág hátrányára. Egy jobb minőségű vizet előállító, tisztán ozmózis rendszerrel működő átfolyós rendszerű ozmózis víztisztító berendezést is olcsóbban lehet megszerezni.
  Persze, ha létrehozunk egy külön kategóriát ezeknek a víztisztító átverés gyanús berendezéseknek, akkor ezt nyugodt szívvel leírhatjuk. Leírhatjuk viszont azt is, hogy a GVH eléggé pödörné a bajszát.

 

Tehát ha ezt a bejegyzést esetlegesen a GVH olvasgatja, akkor érdemes lenne felszólítani az okoskodó víztisztító gyártóját, hogy ne vezesse félre a kedves publikumot. Nem igaz ugyanis, hogy a kategóriájában ez a legolcsóbb. Ilyen és ehhez hasonló dolgokkal már nagyobb cégek is megütötték a bokájukat.

 

Az igazság az, hogy még tudnék bőven írni erről a víztisztítóról és erről a kereskedelmi modellről, de nem teszem. Nyíltan állok minden jogi következmény elé, mint ahogy az megszokható tőlem, tőlünk. Ezzel az egésszel az a baj, hogy az ilyen és hasonló dolgok miatt tart ott a háztartási víztisztítás megítélése, ahol tart. Részemről nem kívánok szívinfarktust kapni az ilyen arcátlan „valamik”miatt, ezért nem is fokozom tovább, de egyet azért bátran leszögezek. Ez csak egy hibrid víztisztító, ami meg sem közelíti az 50000.-Ft-os tartályos ozmózis víztisztító berendezések vízminőségét a 180000.-Ft ára ellenére sem. Ajánlom mindazoknak, akiket ilyen vacakkal átvertek, hogy bátran keressék fel a fogyasztóvédelmet, mert félre lettek vezetve. Ugyan esztétikusabban néz ki mint egy szabványos ozmózis víztisztító (igen, ozmózis víztisztító), de a lényegben (vízminőség) csak silány szinten áll. Ezt a Wi-Fi-s és okoskodó baromságokkal próbálják palástolni.

Természetesen, ha valakinek nem az ozmózis víz a célja, akkor ez a hibrid valami jó választásnak tűnhet, de akkor minek ilyen drágát venni és minek bele az ozmózis membrán? Erre már megteszi egy egyszerű beépíthető víztisztító is 30000.-Ft-os áron. Tulajdonképpen nem igazán tud jobb csapolt vízminőséget produkálni ez a vacak egy kapilláris membrános PurePro S300-nál, ami ugyan nem annyira okoskodó, de legalább nem veri át a tulajdonosát.

Köszönjük nektek kedves ex luxosok, hogy továbbvittétek a hagyományt és járatjátok le a víztisztító berendezéseket. Van még egy társaság, aki az érdeklődők megtévesztésén fáradozik. Mert ne szépítsük, ez a berendezés a visszakeverő rendszerével egy átverés! Jogosulatlanul használják az ozmózis víztisztítót és értelmetlenül az „átfolyós” jelzőt. Ebből is tisztán látszik, hogy megtévesztésre játszanak. Csak így tovább…

Aki esetleg ilyen vacakot vett, annak ajánlunk egy vízügyi mérést egy laborban és annak az eredményével valókopogtatást a fogyasztóvédelemnél.

error: Content is protected !!