403 Forbidden


nginx
HÍREK
You are here: Home » Egyéb » Amway eSpring víztisztító

Amway eSpring víztisztító

espring-viztisztito-rendszer Amway eSpring víztisztítóAmway víztisztító, vagy másik ismert nevén eSpring víztisztító berendezésről már régóta készülök írni. Itt is szembesülhetünk az MLM cégekre jellemző marketing hozzáállással. Volt telefonáló aki már úgy akart tudakozódni erről a berendezésről, hogy “ugye ez a legjobb?”, mire elmondtam neki erről a véleményemet. Tárgyilagos felvilágosításom nem nyerte el a tetszését és kikérte magának. Fel is vetődött bennem, hogy akkor miért hívott fel.
Ahhoz, hogy megértsük miért ez sokak szerint a legjobb víztisztító, meg kell értenünk az MLM-es gondolkodásmódot, Ehhez nagyon messziről kellene indulni. Részemről maradok a tárgyilagos elemzésnél, de nézze el nekem ha ebben a bejegyzésemben kissé személyesebb leszek.

 

Amway víztisztító (Espring víztisztító) a legjobb víztisztító!

Már az elején elárulom, hogy ez nem igaz! Tehát az Amway cégnél rendelhető Espring víztisztító berendezés korántsem a legjobb víztisztító, sőt…

El kell mondani erről a víztisztító berendezésről, hogy valóban nagyon tetszetős. Rendelkezik mindenféle világító herkentyűvel, ami esetenként még villogni is képes. Ez nagyszerű lehet, ha a gyerek távirányítós autójáról van szó, víztisztító berendezés esetében ez nem túl meggyőző.

 

Amway eSpring víztisztító ár

Valljuk meg őszintén, ezeknek a víztisztító berendezéseknek az ára nagyon ambiciózus a tudásukhoz képest. Az alábbi információkat az Amway honlapjáról szedtem. ( itt megtekintheti az Amway oldalát )

eSpring Víztisztító rendszer 295.900.-Ft

Bizony rendszer! Gondolom azért mert a víztisztítóhoz adnak csapot és vezetékeket is. Ez nagylelkűségre vall, pláne ennyi pénzért, tehát a rendszer meghatározás találó. Gondolom olcsóbban is hozzájuthatunk eSpring víztisztító berendezéshez, ha az Amway rendszer részévé válunk.
Használtan is lehet vásárolni eSpring víztisztítót. Itt az árak tudomásom szerint 65.000.-Ft-tól indulnak.

eSpring Kiegészítőcsap-készlet, vagy terelőcsap 42.300.-Ft

Szakmailag érdekelne, hogy milyen különleges technikát használnak ezeknek a kiegészítőknek a gyártásakor, hiszen az áruk indokolatlanul magas. Rájöttem a válaszra! Nem a gyártási technológia egyedülálló, hanem az értékesítési technika. Ez a készlet kerámiabetétes csapos változatban kissé drágább mint terelőcsapos változatban, de így sem éri el kiegészítőstől a 8-12 forint közötti összeget. Ez az árképzési stratégia megmutatkozik az eSpring, illetve Amway víztisztító termékek

 

eSpring Csereszűrőbetét 63.100.-Ft

Az Egyesült Államokban szabadalmazott többlépcsõs, aktivált, préselt szénszûrõ. Élettartam 5000 liter vagy egy év, attól függõen, melyik következik be elõbb.

Legalább is ezt írják helyesírási hibáktól hemzsegő kétsoros leírásukban. Nem kötözködés, de egy ilyen “nagy nevű” céghez viszonyítva ez hatalmas blama.
Arról nem is szólva, hogy az 5000 literes kapacitás 12.62.-Ft/liter árra jön ki, ami háztartási víztisztítás területén kiemelkedően magas ár. Ez azért fura, mert a háztartási víztisztító berendezések általánosságban azért érik meg az árukat, mert a liter/forint ár nem éri el az 1-3,5 forintot sem ( 2db 200GPD ozmózis víztisztító membránnal PurePro 800DF átfolyós víztisztító berendezés esetén). Ennek tudatában horrorisztikusan magasnak tartom a fenntarthatóságát ennek a víztisztítónak. A cég honlapján és üzletkötői útján viszont akciókat közöl amik szerint 10%-os árengedménnyel olcsóbban juthatunk ehhez a nagyszerű szűrőbetéthez.

 

eSpring víztisztító melletti érvek, mármint az Amway szerint

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fYzu9OJcqe8[/youtube]

A bejegyzés alapjául az Amway honlapján közölt “érvek” kerültek felhasználásra (itt találhatja). A bejegyzés ezen szakaszát válaszolgatós stílusban folytatom. Először az Amway álláspontja, illetve “érvei”, utána pedig az én magyarázatom olvasható. Lássunk neki…

Nyolc érv, amiért az eSpring Víztisztító Rendszert érdemes választani

1. Tisztább, átláthatóbb, jobb ízű víz. Az eSpring Víztisztító Rendszer legnyilvánvalóbb előnye, hogy nagy mértékben képes javítani a víz ízét, illatát és tisztaságát. Ezt bárki azonnal megtapasztalhatja, és egyszerűen megértheti.

Hát igen! Az emberek javarészt azért vásárolnak víztisztító berendezést, hogy tisztább és jobb ízű legyen az általa megtisztított víz. Egyszerűen érthető szerintem az, hogy balgaság egy autót úgy reklámozni, hogy még gurulni is képes. Szerintem ez minimálisan elvárható.

 

2. Jobb vízminőség. Az eSpring™ Víztisztító Rendszer hatékonyan képes eltávolítani több mint 140 egészségre esetleg ártalmas szennyeződést, és a vízben esetleg előforduló baktériumoknak és vírusoknak több mint 99,99%-át elpusztítja.

Részigazság ami a baktériumok esetében biztosan igaz, de vírusoknál már fenntartások lehetnek. Tulajdonképpen leírták a aktívszenes víztisztítás UV lámpával történő ötvözésének jellemvonásait nagy vonalakban. Valamint a jobb vízminőség elvárható alapból egy víztisztító berendezéstől, hiszen mi márt használnánk víztisztítót. Akkor lenne ez figyelemreméltó, ha egy fésűről állítanánk, hogy jobb vízminőség érhető el a használatával.

 

3. Bizonyított teljesítmény. Az NSF International vizsgálta és tanúsította, hogy az általuk eddig tesztelt UV/szénszűrő alapú rendszerek közül az eSpring Víztisztító Rendszer csökkentette a legnagyobb hatékonysággal a vizsgált szennyeződések mértékét.

Nincs olyan (vagy szinte nincs olyan) víztisztító ami nem rendelkezik NSF minősítéssel. Ezt a minősítést a “leggagyibb” víztisztító berendezések is megkapják. Azért lehetett kiváló minősítése ennek a rendszernek, mert az UV lámpa aktívszénszűrővel van egybeépítve. Az összes többi vetélytársát pedig külön UV és külön aktívszenes szűrőként vizsgálták. Erre a kiemelkedő teljesítményre tehát egy aktívszén szűrő után sorba kötött UV lámpa is képes.

 

4. Egyedülálló, továbbfejlesztett technológia. Az eSpring™ Víztisztító Rendszer az első rendszer, amely ötvözi az Egyesült Államokban szabadalmaztatott szénszűrő és UV lámpa kombinációját, továbbfejlesztett elektronikus kijelzővel párosítva.

Ez igaz, hogy először ötvözték a kettő rendszert, mert amúgy sok értelme és kiemelkedő hatása nincsen a többi rendszerhez képest. Ez olyan mintha egyedülállónak és kiemelkedőnek neveznénk az a májkrémes kenyeret, amibe a májkrém bele van “sütve” a kenyérbe. Valóban egyedülálló, de sok értelme nincs. Ez a fantasztikus technológia viszont jelentősen megnöveli a fenntarthatósági költségeket, amivel szembesülhettünk a szűrőbetét árnál. Valamint attól, hogy viszonylag sokszor van ismételgetve az, hogy az USA-ban szabadalmaztatták (tulajdonképpen kit is érdekel a szabadalmaztatásának helye?!) attól nem lesz se jobb se rosszabb egy víztisztító.
A továbbfejlesztett elektronikus kijelző biztos nagyon hasznos lehet, mi több a víztisztítási hatásfokkal semmi kapcsolata nincs, de jó hogy van.

 

5. Sok éves kutatás. Az eSpring Víztisztító Rendszer a víztisztítási technológiák területén végzett 20 évnyi kutatás eredménye. Mérnökeink és kutatóink fejlesztették ki, akik világszerte több mint 270 – már bejegyzett, illetve bejegyzési eljárás alatt álló – víztisztító/kezelő szabadalommal rendelkeznek.

Na ez az a pont, amihez inkább nem szólnék hozzá. Találja ki, hogy miért! (azért mert mosolygok)

 

6. Nagyobb kényelem. A palackozott vízzel vagy a kancsós szűrőkkel ellentétben, az eSpring Víztisztító Rendszer egy átlagos család – ivásra és főzésre használt – vízigényét elégíti ki, egyenesen a csapból.

Ez minden víztisztító berendezésre igaz.

 

7. Kevesebb „gond”. Néhány szűrő és víztisztító rendszer esetében a szűrőt minden hónapban – ha nem gyakrabban – cserélni kell. Az eSpring Víztisztító Rendszer ezzel szemben egy hatfős család vízigényét akár egy éven keresztül kielégítheti csere nélkül - összesen 5000 liter víz tisztítására képes egyetlen szűrővel.

Őszintén megvallva az 5000 literes kapacitás egy erős középmezőny, A minden hónapban cserét igénylő víztisztító berendezések nincsenek, ez maximum a vízszűrő kancsóra igaz. Na itt a nagy bökkenő! Miért egy egyszerű vízszűrőkancsóhoz viszonyítjuk ezt a nagyszerű rendszert. Költséghatékonyságát összevetve a kancsós megoldással viszont nem olcsóbb! Na ebben biztos egyedülálló víztisztító berendezés.

 

8. Gazdaságos. Az eSpring Víztisztító Rendszer fenntartása - kiváló teljesítménye és kényelmes használata mellett - valójában kevesebbe kerül, mint sok más rendszeré.

Ez nem igaz. Nem tudom melyik az a víztisztító rendszer, aminek a fenntarthatósága többe kerül mint ennek. A vízszűrő kancsót sem veri meg liter/forint árban ami egy víztisztító berendezéstől szokatlan, mert alapból elvárható.

 

Hogyan működik az eSpring víztisztító?

462371 Amway eSpring víztisztítóLássuk mit ír erről az Amway honlapja. Utána elolvashatja, hogy én mit írok róla.

1. UV-lámpa.Elpusztítja a vízben lévő, betegségeket okozó baktériumok és vírusok több mint 99,99%-át, tovább javítva ezzel a víz minőségét.

Ez minden UV lápás vízkezelő egységre igaz. Nálunk is kapható potom áron (itt találja).

 

2. Szénszűrő. Ez az USA-ban szabadalmazott, többfokozatú szénszűrő hatékonyan képes eltávolítani a klór ízét és szagát, a lebegő részecskéket és több mint 140 féle egészségre esetleg ártalmas szennyeződést, valamint javítja a víz tisztaságát.

Leírták az aktívszenes vízszűrést megint. Ezzel egy 2.500.-Ft-os szűrőbetét is megbirkózik. A szabadalomról meg már ismeri az álláspontom.

 

3. Világító diódás (LED) kijelző. Könnyen érthető ikonok/grafikák használata a szűrő hátralévő élettartamának és rendszerállapotának a jelzésére.

Minek és miért? Sok értelmét nem látom, maximum vakítani a jó népet.

 

4. Önálló elektronikai modul. Egy másik eSpring technológia (és egy másik egyesült államokbeli szabadalom) a vezeték nélküli (induktív elektronikus) csatlakozás az UV-lámpa és az egység között. Ez teljesen elszigeteli az UV-lámpát az áramforrástól úgy, ahogyan az egyes mobiltelefonok külön vannak az akkumulátortól.

Már megint az USA szabadalom, de ezt sajnos nem értem. Biztos nagy szerepe lehet a víztisztításban, habár kizárt.

 

5. Állítható csőhosszúság. A cső hosszúsága a kívánt méretre alakítható, és a telepítési igény szerint levágható.

Elértünk oda aminél nincs lejjebb. Még hogy van olyan cső amit méretre lehet vágni. Biztos ez is egy USA szabadalom. Fura, hogy a kenyeret nem úgy reklámozzák, hogy választható szélesség. Ön dönt, hogy milyen vastagra vágja. Nagyszerű! Ezt mesélje el a péknél, biztos jó napot fog neki szerezni.
Ez az ötödik pont elmond mindent az Amway víztisztításhoz való értéséről. Sokat mondani a semmiről.

 

6. Kompakt terelőszelep. A kompakt egység a legtöbb csaptelepre könnyen felszerelhető.

Nálunk is van, ára 4.000.-Ft (itt található).

 

Összességében az Amwayes eSpring víztisztítóról

Rossz hírem van! Ide már nem maradt semmi frappáns ötletem, mert a cég honlapján közölt akármilyen információk annyi magas labdát adtak, amiket már fentebb lecsaptam. Véleményem szerint ez a víztisztító berendezés azoknak hasznos, akik bizonyos szinten állnak az MLM piramisban. Ezt az irreálisan magas vételár és szűrőbetét ár demonstrálja.
Több vásárló nem vásárol már szűrőbetétet az eSpringes víztisztítójába, mert nem tudja azt fizetni. Helyette inkább vásárolt egy PurePro 105-ös víztisztító berendezést, ami olcsóbb mint az eSpring szűrőbetét.

Zárszóként jegyzem meg, hogy valóban lenyűgöz az Amway cég működése és sikere, de sajnos olyan terméket is forgalmaznak (eSpring) olyan áron, amit irreálisnak gondolok. Kutakodásaim közben az alábbi oktató videójukat találtam a neten, aminek Vágó István a főszereplője.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cjsfJWFO00c[/youtube]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

More in Egyéb
víztisztító garancia
Víztisztító garancia, víztisztító jótállás

Víztisztító garancia és a víztisztító berendezésekkel kapcsolatos jótállás nagyon fontos információ víztisztító vásárlás előtt. Fontos továbbá a folyamatos üzemeltetés közbeni időközi szúróbetét cserék elvégzése. Mivel a víztisztító berendezések javarészt szűrőbetétekből...

víztisztítás
Víztisztítás otthon

Az utóbbi időben megszaporodott azon megkeresések száma, ahol már rendelkeznek valamilyen víztisztító, vagy víztisztítási berendezéssel, de nem elégedettek a magukon tapasztalt jelekkel. Ilyen például az, hogy a leves megsavanyodik, vagy...

Close